Gästskribent GUNILLA EDELSTAM: Varför går riksdagen med på att skuldsätta landets skattebetalare?

Stödutfodringen av sydeuropa motiveras även med att dessa länder påstås vara viktiga exportmarknader för Sverige.
Fakta är att norden, Storbritannien och Tyskland är mycket viktigare exportmarknader för oss. Och vi skulle kunna kompensera bortfallet från sydeuropa genom att utveckla vår handel med Ryssland mycket mer. De har ju olja att betala med.

DET GODA SAMHÄLLET

Den 24 mars tar riksdagen ett beslut om godkännande av de ändrade reglerna för EU:s egna medel. Beslutet reglerar bland annat finansieringen av EU:s återhämtningsfond. Riksdagen går därigenom med på att skuldsätta den svenska staten och därmed de framtida skattebetalarna genom att förbinda sig att skänka omkring 190 miljarder kronor huvudsakligen till Sydeuropa och därmed till länder som Italien och Spanien. Detta är vår del av betalningen som statsministern utlovade till återhämtningsfonden (ofta kallad stödpaketet) vid Europeiska rådets möte i Bryssel den 17–21 juli 2020 då statsministern ingick en överenskommelse med övriga stats- och regeringschefer i EU. Det går till så här: EU tar upp ett lån på 750 miljarder euro på kapitalmarknaderna som fördelas till andra länder än Sverige. Men svenska skattebetalare ska från 2028 till 2058 återbetala omkring 190 miljarder svenska kronor via EU till kreditgivarna. Skuldsättningen sker i euro.

Visa originalinlägg 975 fler ord

One Response to Gästskribent GUNILLA EDELSTAM: Varför går riksdagen med på att skuldsätta landets skattebetalare?

 1. euroM skriver:

  ……..förutom bidragsdelen 190 miljarder så har även de korkade svenska polikerna ställt upp sverige som garant för låndelen vars summa är offantlig..
  Sverige måste betala lånedelen med ifall låneländerna inte kan/vill betala lånet så då har vi 180 miljarder+ x antal hundra miljarder till att betala av…
  …..att svenska politiker inte ens klarar av enkla konsekvenstänk är oroande och väldigt många av dem har en position långt över sin kompetens helt enkelt….man klarar inte av att styra en nation..mao..

  …..vad som kommer att ske är att Sverige kommer bli ett U-land inom ca 8-9 år enligt FNs egna prognoser för Sverge enligt den internationella HDI-indexet,enligt FN så kommer vi ligga under 40 strecket där vi blir fattigast i Europa….låter det här som ett påhitt så kan jag säga att så är icke fallet….
  ———————————————————————————-

  —-Sweden to become a Third World Country by 2030, according to UN
  According to UN projections, Sweden will be a much poorer country by 2030, much worse than what anyone in the Swedish government indicates.
  The UN report HDI (Human Development Index) predicts a significant decrease in Swedish prosperity, unlike their Nordic neighbors, who will retain their top positions and even strengthen them globally in the long run.——

  mer på länken

  https://worldpayper.wordpress.com/2017/02/23/sweden-to-become-a-third-world-country-by-2030-according-to-un/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: