Tunna blå linjens röda linje!

Så har SVT sänt sista avsnittet av “Tunna blå linjen”, serien som i tio avsnitt haft ambitionen att spegla Malmö-polisens vardag.

Dessvärre kom serien för varje avsnitt att mer och mer förvandlas till en såpopera. Där merparten i avsnitten handlade om polisernas privatliv, problem och relationer.

Inledningsvis måste jag dock ge de medverkande skådespelarna ett gott betyg för deras agerande. Att de i sina roller däremot ger en betydligt klantigare figur än den mest illusionslösa kritikern av svensk Polis kan föreställa sig, är något som manusförfattaren Cilla Jackert har att förklara. Om den röda linjen i serien, som dessvärre ger en helt missvisande bild av hur problemen och brottsligheten i Malmö ser ut, borde vi TV-tittare som via skatten finansierar mediet faktiskt kunna begära en förklaring av seriens skapare.

Visserligen var vi säkert många som på förhand befarade att serien skulle beskriva Malmös problem som i huvudsak bestående av svenskfödda malmöbors brottslighet. Men att det skulle bli så utstuderat och konsekvent framfört var om möjligt ännu värre!:
Med några få undantag var det svenska A-lagare och missbrukare som uppvisades.
På samma sätt framfördes i huvudsak svenska ungdomar som ägnande sig åt rökning av gräs och andra jointer.
Omvänt var det naturligtvis en kille med invandrarbakgrund som blev kompis med polischefen genom sitt justa erbjudande av skjuts på moppen!
I filmens återgivning av en demonstration var det givetvis “högerextrema” (läs upprörda malmöbor) som fokuserades på av kameror och replikskiften.
Hela förvanskningen av verkligheten åstadkoms genom att i princip undvika allt det kaos av kriminalitet, skjutningar och gruppvåldtäkter som äger rum och som vi vet till 90 procent är verk av invandrare.
Denna röda linje kröntes i sista avsnittet genom gripandet av en svensk familjefader såsom förövare av en serie våldtäkter och våldtäktsförsök av tonårsflickor..!
Som sagt; Vi var kanske inte många som trodde något annat än att ovanstående skulle vara seriens uppsåt och budskap. Men om den aviserade uppföljaren inte närmar sig sanningen och verkligheten, så blir vi nog många som kan tänka oss att använda Facebook och andra medier för att protestera mot att SVT på detta flagranta sätt upplåts för vänsterliberala och anti-svenska manusförfattare.

//Kenneth Sandberg

3 Responses to Tunna blå linjens röda linje!

 1. euroM skriver:

  ….iom de nya sedan ett par år cheferna på SVT så drivs det 100% antivit kulturmarxistisk propaganda där och detta görs via skattesedeln-svensken betalar och får denna antivita smörja rakt i nyllet 24 tim/dyngnet i princip. De 2 viktigaste cheferna Hanna Stjärne VD samt nyhetschefen Charlotta Friborg kommer båda ifrån UNT-uppsala nya tidning………..som av en händelse tillhör de båda samma antivita tribe som äger median i Sverige…………..
  …….hos SVT har märkts de senaste ca 2 åren att svenskar görs alltmer osynliga som tex:nyhetsuppläsare-reportrar mfl…………….det som FN vill genomföra i Europa samt i Sverige med sk folkutbyte (migrant replacement-UN-googla det) sker alltså helt öppet hos SVT…där dess chefer hoppas på att du inte ska märka vad som sker 🙂

  SVT som är syncroniserade med EU-kommissionen & FNs planer på folkutbyte i Europa vilket är en realitet och man hoppas på att Sveriges framtida folk ska vara bruningar av olika valörer helt enkelt. allt efter C Kalergis önska för Europa där han i princip förordade ”white genocide” dvs utplåning av de vita folken i regionen samt deras kulture (googla: Kalergi genocide-använd gärna BING eller Ecosia sökmotorer då google censurerar friskt)

  Bild; FN samt MSMedierna inkl politikerna önskar forma om Sverige till ett icke europeiskt land mao fylld med araber/afrikaner. som bilden visar
  klicka bild för att ev förstora den

  • euroM skriver:

   …kulturmarxismen (cultural marxism) genomsyrar i princip alla medier i Sverige idag vars värdegrund i princip är antieuropeisk 100% samt antivit då de ser vita folk som onda…………..
   de bildades omkring 30-talet i Tyskland men fick sedemera fly till Usa där de naturligtvis fortsatte sina onda planer för det nya landet och övriga världen….lägg märke till att denna grupp var alltså inte vita tyskar utan en helt annan tribe……

   Bild: se kulturmarxismens värdegrund-klicka för ev förstora bilden

 2. elfyma+ skriver:

  Kenneth har så rätt i sin analys av polisserien.
  Lägg därtill den dyra smörjan (som vi kan klara oss utan) som sändes ett antal lördagkvällar med tävlande som lät som magsjuka katter. SVT kan nu läggas ner och skattepengarna läggas på något viktigare.
  Men spara gärna SVTs Öppet Arkiv för eftervärlden.
  Där kan man hitta fantastiska serier som ”Hem till byn”, några av Lars Molins sevärda TV-serier mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: