Är ekologisk mat en bluff?

Ett sätt för att få människor att betala mer för sin egen självkänsla.

Från foliehatten.

Riksdagen har beslutat att 60% av all mat till offentlig sektor ska vara ekologisk.

Jonas Paulsson, initiativtagare till Köttfri måndag skriver i Dagens Samhälle: ”Det finns inga skäl för ekologiska livsmedel som håller för en närmare granskning. Ekologiskt jordbruk är ett genomskinligt sätt att grönmåla den katastrofala djurindustrin vars konsekvenser för miljön, resursförbrukningen och djuren sedan länge är väldokumenterad.”

På sin hemsida bedriver Naturskyddsföreningen(SNF) en skräckkampanj mot all oekologisk mat! Att äta oekologisk mat är enligt SNF, förenat med livsfara!

SNF och MP hyllar ensidigt det radikala ekokonceptet och svartmålar i olika grad det svenska ”giftjordbruket”. SNF och MP har en blind fläck när det gäller jordbrukets miljöpåverkan. Det vanliga, vetenskapsbaserade svenska jordbruket är idag ungefär lika resursbevarande och miljövänligt och t.o.m. bättre än det ekologiska.

Konstigt att folket i detta land inte funderar och ifrågasätter mer.

Varjager

2 Responses to Är ekologisk mat en bluff?

  1. Blodsven skriver:

    Jag undviker i princip alltid alltid varor som påstås vara ekologiska, klimatsmarta, miljöcertifierade och annat jävla trams som dessa muppar hjärntvättar idioter med. Nästan allt du köper i matväg är förpackat så in i helvete i plast, men det hörs det inte ett ord om från idioterna som bara är ute efter att pungslå folk påhejade av miljösvinen i MP….

  2. euroM skriver:

    visst är mycket av det som saluförs ekologiskt kanske inte är var de sägs vara helt klart….men detär troligen inte mer hälsosamt få i sig GMOmanipulerad mat som tex MONSANTO vill du ska konsumera och de som tycker att tex te odlat med x antal besprutningar skulle vara lika bra för kroppen som obespretutat bör tänka om………risodlare tex i Thailand fick hälsoproblem med sina kemikalieodlingar och när vissa av dem gick över till odla utan dessa dyra kemiska preparat så försvann deras besvär……..
    en annan sak med kem-odling är att biin kan försvinna samt andra pollinerare och därmed minska skördarna

    Bild: Monsantos ökända ogräsmedel Roundup som finns spår av i många grödor är dokumenterat farligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: