Inspirerade av Vid Din Sida och Blågula korset. För våran regering prioriterar invandrare.

Katarina Janouch, beskriver det verkligen bra.

Ett nytt initiativ för att hjälpa hemlösa svenskar har startats i Göteborg. Inspirerade av Vid Din Sida och Blågula korset har man via sociala medier och de kanaler som står till buds dragit igång insamling för att hjälpa dem som är hungriga och fryser men som av den humanitära stormakten Sverige inte anses värdiga att få hjälp (läs: svenska fattigpensionärer och utslagna som är medborgare i vårt land men som behandlas som skräp av myndigheterna). Jag har varit i kontakt med Christian, en av grundarna, och bett honom berätta lite mer om verksamheten. Bland annat har de nu köpt in flera sovsäckar för att hemlösa ska överleva den stränga vintern och planerar nu ett soppkök för fattiga och hungriga.

– Vi är tre Sverigevänner från Göteborg som fått nog och startat en ideell organisation – En Ny Dag Göteborg. Den skapades för att hjälpa våra svenska hemlösa pensionärer som blir diskriminerade av våra myndigheter på grund av att de är svenskar. Våra två första insamlingar var för att ihop till sovsäckar till svenskarna Johnny, 62 år, och Peter, 64 år. De har bett oss hjälpa till med en bra sovsäck som klarar vintern, berättar Christian.

– Den insamling vi nu jobbar på är för att kunna bygga en sopppköksmoped för att kunna mätta hungriga. Den behöver vi hjälp med insamling till.

Hur kan man bidra för att ni ska få ihop pengar?

– Man hittar oss på sociala medier. Vi finns på Instagram och heter @Ennydag Goteborg där man kan skänka en gåva eller skicka ett swishbidrag till nr 0737649627. Man får gärna sprida informationen vidare och gärna dela vår länk i sina sociala kanaler. Vi samlar in bidrag till inköp av kläder, mat, upplevelser m.m att dela ut till hemlösa svenska pensionärer som i dagens samhälle diskrimineras på grund av att de är svenskar. Tack vare donationerna har vi nu kunnat köpa fler sovsäckar. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. En sovsäck kan vara det som gör skillnad på liv och död för en hemlös.

http://www.facebook.com/105685518194324/posts/105727018190174

https://www.instagram.com/ennydaggoteborg/

Hjälp gärna till med en donation på 0737649627.

3 Responses to Inspirerade av Vid Din Sida och Blågula korset. För våran regering prioriterar invandrare.

 1. Blodsven skriver:

  Jävligt fint initiativ, men sinnessjukt att privatpersoner ska behöva göra våra idiotmyndigheters självklara jobb. Vem fan är förvånad när skithögarna bara är intresserade av att importera röstboskap. Statsmedias nyttiga idioter har naturligtvis inte heller något intresse av att hylla dessa hjältar…

 2. euroM skriver:

  ….svenska kyrkan tex är mest intresserade av att hjälpa illegala och sk ”fattiga EU-medborgare” en
  fånig omskrivning av romer med mat och sängplatser —dessa EU turister tycks mer angeläget att ta hand om än svenskar i nöd…ger väl mer ”godhetspoäng” antagligen…..Bulgarien-Rumänien är skyldiga ta hand om sina medborgare alltså inte svenskars skyldighet de har även mottagit stora summor för just dessa romer…
  …..pensionerna i Sverige är mem de lägsta i Europa faktiskt….. många länder har ca 65-75% av sin slutlön i pensioner mot Sverige ca 35% glöm inte att dessutom de höga skatten på en svensk pension dessutom.
  Socialen inkl myndigheter+politiker har en rasistisk antivit hållning emot native svenskar tycks det…en ensamstående mamma med 1 barn förvägrades hjälp med hyran då socialhensen påstog de inte är en bostadsförmedling eller kan hjälpa till med hyran tillfälligt……däremot en Somaliefamilj sk fejkflyktingar rullas rödamattor ut omg……………och socialen informera dem om alla bidrag som kan fås + lite till 🙂

  LÄS MER PÅ LÄNKEN:

  —Allt fler hemlösa i bostads­bristens Sverige—–

  ……..Antalet hemlösa i Sverige ökar, och andelen utan missbruk, psykisk ohälsa eller andra sociala problem växer. Barn, äldre och ekonomiskt svaga faller offer för bostadsbristen och rasar mellan maskorna i det statliga skyddsnätet. Hur blev det så här?……..

  https://forte.se/artikel/allt-fler-hemlosa-bostads%C2%ADbristens-sverige/

 3. euroM skriver:

  ….de lata dysfunktionella romerna som inte vill jobba för ”gaje” dvs ickeromer tycks dock inte vara så fattiga som det officiellt påstås-se videon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: