Kraven på svenska poliser sänks för varje år som går och den grova kriminaliteten består

Det är skrämmande att den enda lösningen som våra politiker kommer på är att hela tiden söka efter klenare människor. De genusiferar alla utbildningar så att det bara blir snöflingor kvar som söker.

Jenny Piper

I dag kommer nya uppgifter om att man åter ska göra en översyn av kraven för att komma in på polisutbildningen (för vilken gång i ordningen?). Anledningen är att en fjärdedel av platserna vid landets polisutbildningar stod tomma i höstas och enligt Rekryteringsmyndigheten fanns inte tillräckligt många sökande som nådde upp till polisens kravprofil.

Samtidigt har vi stora problem med såväl kriminella klaner och en utstuderad organiserad brottslighet som en växande grov kriminalitet i landet som går allt längre ned i åldrarna samt alla barn- och ungdomsgäng som tillåts härja fritt.

Åren går och kriminaliteten består samt eskalerar dessutom samtidigt som polisen säger att man tappat kontrollen, men ändå ska man alltså försämra polisstyrkan ytterligare. Tittar man bakåt i tiden så har man i princip sänkt kraven för varje år som går under en längre tid just på grund av att man inte lyckats fylla platserna på polisutbildningen.

År 2012…

Visa originalinlägg 288 fler ord

2 Responses to Kraven på svenska poliser sänks för varje år som går och den grova kriminaliteten består

  1. rksmrgs skriver:

    Det är likadant inom övrig räddningstjänst. De fysiska kraven för brandmän har sänkts kontinuerligt. Det anses diskriminerande mot kvinnor att kräva stor fysisk förmåga. Ingen tänker på VARFÖR man måste kräva en viss muskelstyrka, uthållighet, målmedvetenhet, mod, vana och handlag med brytverktyg etc. för att ha framgång som brandman. Det räcker inte att vara empatisk och omtänksam. Fördubbla ingångslönerna så är jag säker på att rekryteringen kommer att gå som en dans. Passa på att halvera lönerna för alla odugliga politiker och tumrullande tjänstemän så skulle det ekonomiska resultatet ändå sluta på plus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: