Folkomröstning för swexit.

Det EU vi röstade för 1994 är inte det EU vi ser idag. Den svenska opinionen för EU-medlemskapet står just nu därför inför en omsvängning. Som en följd har organisationen folkomrosta2021.se nyligen uppmanat samtliga riksdagspartier att verka för en ny folkomröstning. För att skapa en tyngd bakom denna uppmaning kommer folkomrosta2021.se att arrangera flera manifestationer runt om i Sverige lördagen den 24 oktober.

Opinionen mot ett medlemskap accentuerades i somras då EU begärde att Sverige, i tillägg till en ökande EU-budget, skall stå för ytterligare 150 miljarder kr i ett stimulanspaket som till stora delar avses delas ut som bidrag till företagare i framför allt Medelhavsländerna och Östeuropa. Syftet med stimulanspaketet är att rädda dessa länders krisande ekonomier och i slutänden Euro-valutan. Ett valutasamarbete som vi sedan tidigare valt att stå utanför. Sveriges bidragsåtagande representerar en hissnande summa som kommande generationer nu kommer att vara tvungna att betala under de närmaste årtiondena.

– Således borde det även ligga i politikernas intresse att få verifierat vilket mandat de har från svenska folket i EU-frågan. Alternativet är att de kommer att få stå till svars för detta inför våra barn och barnbarn som kommer att få betala för kalaset, säger Ulf Ström, ordförande i folkomrosta2021.se.

En nyligen presenterad mätning från SCB visar att stödet för Sveriges EU-medlemskap minskar samtidigt som motståndet ökar jämfört med samma period förra året. Det samma gäller anslutningen till Euro-valutan som Sverige förbundit sig till att införa genom ratificeringen av Maastrichtfördraget. Enligt en annan mätning är rekordhöga 68 % av Sveriges befolkning emot en anslutning.

– Med ett utträde får vi en möjlighet att stärka vår egen välfärd, behålla de tillgångar som behövs för att stötta svensk industri, ta vårt klimatansvar liksom frigöra oss från den dokumenterade och omfattande korruptionen* inom EU, fortsätter Ulf Ström.

Manifestationer för en folkomröstning om EU medlemskapet kommer att hållas på fyra orter lördagen den 24 oktober kl.11.00:

Ort Plats Kontaktperson/Tel. nr

Stockholm Sergels Torg Ulf Ström, tel: 0733-24 82 90
Göteborg Gustav Adolfs Torg Danny Raucci, tel: 0761-82 00 01
Grebbestad Bryggan Michael Jilleskog, tel: 0708-66 46 14
Kalmar Larmtorget Carl-Johan Öving, tel: 0733-30 01 23

För ytterligare information, kontakta:

Ulf Ström, ordförande, folkomrosta2021.se
Tel: 0733-24 82 90 – E-post: info@folkomrosta2021.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: