Har de muslimska samfunden i Sverige och statsministern fördömt attacken i Paris?

Inte ett ljud från svetsaren.

Jenny Piper

Saudiarabien har fördömt attacken mot läraren i Paris som blev halshuggen och uttryckt sin solidaritet med offrets familj samt den franska befolkningen. Kungadömet deklarerade att man tar avstånd från allt våld, extremism och terrorism.

Även ordföranden för Muslim World League proklamerade att våld och terrorism är ett brott i alla religioner samt betonade vikten av att bekämpa terrorism, avslöja ondskan och besegra den extremistiska ideologin som uppmuntrar till sådana brott. Han uppmanade de franska ledarna att stå emot alla former av terror samt fortsätta med sina ansträngningar att utrota allt som undergräver dess säkerhet och stabilitet.

I Kairo fördömde även Al-Azhar, centret för sunnimuslimskt lärande, det avskyvärda brottet och alla andra terrorhandlingar.

Meanwhile in Sweden… har jag inte läst en rad om att landets moskéer fördömer attacken eller att muslimska organisationer tar avstånd från den extremistiska handlingen. Jag har heller inte hört att landets statsminister Stefan Löfvén fördömer det vidriga…

Visa originalinlägg 86 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: