Litar inte statsministern på sin egen regering?

En väldigt bra skriven artikel.

ulsansblogg

Statsminister Stefan Löfven (S) ställer in resan till Bryssel och det extrainsatta EU-toppmötet den 1–2 oktober av privata skäl. Hans mamma gick nyligen bort och mötet sammanfaller med begravningen.

Endast stats- och regeringschefer får delta inne i sammanträdesrummet på EU:s toppmöten, så Finlands statsminister Sanna Marin kommer även att företräda den svenska regeringen. EU-minister Hans Dahlgren (S) finns dock på plats i Bryssel.

Men har vi ingen ställföreträdande regeringschef när Löfven är ledig? Vi har ju en vice statsminister! Är hon bara vice statsminister på pappret och lönemässigt? Morgan Johansson är den som är redo att ersätta Stefan Löfven vid en tillfällig frånvaro eftersom han har flest tjänstgöringsår, sa SVT i april i år.

Statsministerns ställföreträdare, officiellt ställföreträdande statsminister, är i Sverige en funktion som ett statsråd har som ersätter statsministern vid dennes frånvaro och således skall kunna avlasta statsministern och leda regeringens arbete då statsministern är förhindrad att göra detta.

En vanlig informell…

Visa originalinlägg 209 fler ord

One Response to Litar inte statsministern på sin egen regering?

 1. euroM skriver:

  …..”kan vilken statschef som helst företräda vår egen”?? frågar sig Ulsan…och så verkar det ju…Sverige har i princip uppgett sina gränser och kontroll och är därmed mem nonexisting nation nästan….

  … vidare: ”Under mötet ska EU-ländernas ledare diskutera bland annat industripolitiken, digitaliseringen och EU:s relationer till länder utanför unionen, speciellt Turkiet och Kina. Dessutom ska ledarna behandla ärenden som situationen i Belarus och förgiftningen av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. I samband med toppmötet finns även en möjlighet för ledarna att gemensamt kontrollera unionens coronaläge”………

  …man ska alltså ta upp Vitrysslans förehavanden samt en rysk oppositionsledare (läs västagent troligen) som arbetande för västeliten intressen för att destabilisera Ryssland………Kina skall också diskuteras…….
  verkar som EU vill skapa problem med dessa så viktiga handelspartners för Väst inkl Sverige………….

  återigen finns inget gott med denna marxistiska Union (EU) som strävar efter att få bort nationalstaterna i europa och bilda en federation och EU har som sagt även planer för att få bort den vita befolkningen helt klart och förstöra dess kultur…..( se kalergi på google)

  Bild: likheten emellan forna marxistiska Sovjet och dagens EU
  framträder alltmer där den senare strävar efter bilda en federation av Europa och centralisera all makt till Bryssel.
  klicka för ev förstora bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: