Men Socialdemokratiska politiker vägrar att tala om klaner.

Samtiden har en väldigt bra artikel.

I just Södertälje finns en av de mäktigaste klanerna, Södertäljenätverket. De dominerar kommunen. Men Socialdemokratin blundar.

– Jag pratar aldrig om sådant, jag gör inte skillnad på folk och folk, jag vägrar göra det, och prata om liksom klaner och släkter och så där, utan det är grovt kriminella människor som valt att leva i parallella system, säger Godner i Ekots lördagsintervju.

Detta trots att den brottslighet som finns i kommunen rör systematiska välfärdsbrott, som fusk med läkarintyg, och handel med arbetstillstånd och svartkontrakt. Hon menar att många problem beror på att Södertälje tagit emot fler nyanlända än andra på grund av Ebo-lagen, och som utnyttjas av kriminella.

I polisens underrättelserapportering beskrivs ett parallellt samhälle, där nätverket agerar bland annat bank, sjukhus, försäkringsbolag och bostadsförmedlare. Men den socialdemokratiska kommunledningen ser ingenting av detta.

– En tredjedel av vår befolkning är assyrier, syrianer, kaldéer, en folkgrupp som hållit ihop i tusentals år, och det är helt unikt att det är så många som bor på en enskild plats. Det som varit svårt under kriget i Irak och Syrien är att så väldigt många kom på samma gång till Södertälje, när Sverige beviljade permanent uppehållstillstånd. 

Detta visar tydligt att det är bättre att inte tala om det. För det är svenska folket som betalar fusket. Om svenskar skulle vakna åker sossarna ut.

Varjager

2 Responses to Men Socialdemokratiska politiker vägrar att tala om klaner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: