Offret avtjänar förövarnas straff.

Från ledarsidorna.

Lars Vilks lever idag som ett djur i bur. Som de kanariefåglar som gruvarbetarna tog med sig ner i gruvorna. Dog kanariefågeln var det en varning om spridning av gruvgas, och som riskerade att döda gruvarbetarna.

Därför är försvaret av Lars Vilks liv och livsvillkor viktigt. Inte bara ur ett principiellt perspektiv, att inte ett brottsoffer skall behöva avtjäna de straff som egentligen förövarna borde ha dömts till, utan även som just kanariefågeln i gruvan. Den dag som konstnärer som Lars Vilks tvingas till tystnad av staten, och i detta fall polisen, för att allt han vill är att förenas med sin livskamrat sedan 30 år och leva ett så normalt liv som möjligt, så är det som gruvgasen.

Den dödar oss allihop.

Vad staten och polisen har för syfte med detta? Det vet vi inte. Det enda vi vet är att staten och polisen mycket tydligt signalerar om var gränserna går, och i statens fall vilken form av verksamhet som får kosta. Som de radikaliserande klustren. Samt vad som inte får kosta. Som försvaret av det fria ordet och den fria konsten.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: