Det börjar med statyerna – vad blir nästa måltavla?

En väldigt bra debatt artikel.

Varje tid har sina spörsmål, sin egenart, sina kamper. Gamla monument kommer därför aldrig att stryka dina preferenser medhårs.

Vi bör akta oss för att riva och göra om historien för att illustrera vår samtida känslighet, skriver museipedagogen Henrik Petersson.

Monument i sten och brons resta av makthavare som så här i efterhand, inte alltid framstår som helt nöjaktigt upplysta när det gäller mångfald och social rättvisa.

Vi har pyramiderna, kyrkorna, broarna, tornen, triumfbågarna, viadukterna, Colosseum, kinesiska muren och ja, statyerna. Är deras ursprungsintention anledning nog för oss att börja riva, så är det nog bäst att dra i gång, vi har ett digert arbete framför oss.

Nej, att vara arg och besviken på historien duger inte. Vi bör akta oss för att riva och göra om vår historia för att illustrera vår samtida sensibilitet.

Läs resten på slask Expressen.

Varjager

One Response to Det börjar med statyerna – vad blir nästa måltavla?

 1. euroM skriver:

  ….de som söker makten söker också metoder att förgöra sina motståndares kultur alltifrån byggnader-statyer-konst osv…………..
  den av eliten skapade kulturmarxistiska antivita BLM + ANTIFA grupper (betalda huliganer) har fått till uppgift att förstöra kulturföremål som tex statyer och kan naturligtvis eskalera till gällandes allt som vita skapat…..och då hotas som i Sverige tex föremål på Historiska-Nordiska samt Nationalmuset samlingar…
  så enligt kulturmarxistisk primitiva värdegrund och trosats så är vita ”de onda” iom så är allt skapat av vita ont 🙂
  Elitens (usa) intåg i irak så var en av det första man gjorde var att sända in soldater i deras museer och förstöra så mycket man kunde…att göra sina fiender historielösa är viktigt för erövrare………

  Marxister-kulturmarxister de röda bolsjevikerna förstörde mängder av rysk kultur som dess kyrkor-konst mm och dess föregångare i Frankrike med den franska revolutionen samt de 2 efterföljande parisekommuerna under 1800-talet så fortsatte dessa antivita marxister sina plundringar och förstörelsemani…

  förstörelsen av palais de Tuilerie-Paris under de marxistiska pariserkomunerna under 1800-talet
  klicka för av förstora bild:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: