Tumult, stenkastning och misshandel av unga tjejer – en förväntad utgång av demonstrationen som aldrig borde fått grönt ljus från början

Nu är det dags att skippa genus tramset och saft och bullar. Polisen skall vara poliser. Men med syltryggar i regeringen, så är det detta vi får.

Jenny Piper

Redan när planen för en BLM-demonstration i Göteborg dryftades i förrgår, visste jag och många med mig precis hur det skulle urarta med kravaller som bara kostar samhället pengar och resurser samtidigt som egendom vandaliseras.

Med facit i hand efter demonstrationerna i Stockholm och Malmö samt den illegala i Örebro, visste polisen mycket väl vad som väntade – deltagarantalet skulle långt överstiga det tillåtna 50 personer samt ligister skulle ta tillfället i akt att ställa till ofog. Men enligt polisen är det viktigt att låta människor gå komma till tals, trots coronarestriktioner och våldsamma upplopp.

Även om själva demonstrationen gick fredligt till så urartade det efteråt och polisen i Göteborg håller fortfarande på att styra upp situationen där kriminella unga män från förorten – som tidigare är kända av polisen – bland annat kastat flaskor och gatsten på poliser, kastat bangers i folksamlingar samt sparkar och slagit på polisfordon.

Vid…

Visa originalinlägg 193 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: