I detta spel är du, som den enskilda väljaren, rättsstatens sista utpost. Hur ensamma och få vi än är bestämmer det hur Sverige lyckas med uppgiften att värna rättsstaten – och hur morgondagen kommer att bli.

Nix to Six

SveaNews

Hur får vi en solid rättsstat i Sverige där konstitutionen skyddar våra fri- och rättigheter, där äganderätten är skyddad och där politikerna inte kan stifta lagar som strider mot grundlagen?

Yttrandefriheten har satts under stark press av den Socialdemokratiska regeringen Löfven I och II. Justitieminister Morgan Johansson försökte under den förra mandatperioden införa grundlagsändringar som skulle ha gjort att endast journalister godkända av regeringen lättillgängligt skulle få ta del av vissa offentliga uppgifter.

Tack vare alternativ media lyckades detta stoppas i sista stund genom att övertyga Moderaterna att rösta nej. Den gången var det Moderaternas Andreas Norlen, som nu är talman som räddade yttrandefriheten.

Norlens agerande under processen med regeringsbildandet vintern 2018 har dock gjort mig tveksam till om han numera kan räknas till de politiker som har Sveriges medborgares bästa för ögonen.

Våra fri- och rättigheter är satta under press

Under den här mandatperioden har ett flertal yttrandefrihetsinskränkande lagar…

Visa originalinlägg 1 398 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: