Belgiens regering anser inte att ekonomiska migranter har skyddsstatus och skickar hem palestinier

Om ett annat EU land skickar tillbaka dem, innebär att vi kan göra samma.

Jenny Piper

Förra året ansökte 23.000 personer om asyl i Belgien och precis som i Sverige får många asylsökande vänta alltför länge på beslut eftersom asylprocessen tar för lång tid. Man överväger nu att rekrytera mer personal samt effektivisera arbetet.
 
Den största gruppen av asylsökande kommer från Syrien och Palestina. Fram till förra året fick alla från Palestina skydd, men eftersom situationen i Gaza nu har förändrats så anser man att palestinier nu kan börja skickas tillbaka.
 
Dirk Van Den Bulck, kommissionsansvarig för flyktingar och statslösa personer menar att ekonomiska migranter inte har rätt till skydd.
-”Under lång tid var det inte möjligt att skicka tillbaka palestinier till deras land eftersom de inte fick komma in i Gaza. Det har nu ändrats och i de flesta fall som involverar palestinier så handlar det om att de flyr av ekonomiska skäl. Då finns ingen anledning för skydd och de måste återvända.”

Visa originalinlägg 118 fler ord

One Response to Belgiens regering anser inte att ekonomiska migranter har skyddsstatus och skickar hem palestinier

  1. euroM skriver:

    ….länder inom EU skulle utan krussiduller kunna skicka hem minst 97% av alla som sökt sig till Europa pga utav ekonomiska motiv
    och de falska löften som (((G Soros))) NGOs organisationer spritt i deras hemländer om det bekväma livet i europa där man får pengar och stora hus utan några krav……………………beräkningen är gjord på UHNCRs egna om att högst 3 % är verkliga flyktingar………..
    …misstaget som Sverige gjort är även den att man gett dem permanenta uppehållstillstånd vilket är emot FNs egen praxis om flyktingar där det tydligt sägs de endast ska tillfälliga uppehållstillstånd………………………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: