Bonus-Malussystemet slår helt fel.

Bonus-Malussystemet slår helt fel och tar ingen hänsyn till hur mycket man kör med bilen, eller hur miljöbelastande tillverkningen av bilen är.
Inte rimligt att den som kör en liten bil 500mil/år får betala högre fordonskatt än den som kör 10 gånger längre med en stor bil med V8-motor.

Det finns bättre sätt att minska utsläppen för att nå Sveriges klimatmål, säger Svante Mandell på KI:s Miljöekonomeska enhet.
”Folk har ändå incitament att köpa snåla bilar om man vet att pump-priserna kommer att bli högre i framtiden”, säger han. (SR).

Fordonskatten kommer, efter 1jan. 2020, att höjas till över 4000kr/år för liten VW Polo med 95hk, oberoende av körsträcka.
Men om du köper en monsterbil på 2,5 ton med en V8 på 550hk så kan du komma undan med 2574kr/år, hur mycket du än kör.

Tricket är att sätta in en elmotor bredvid V8:an, som för syns skull kan köras några få mil på batteriet.
Å andra sidan får man betala en förmögenhet (1 725 000kr) för att få spela i den högsta miljöhycklarligan. Så det är nog bara hycklande miljardärer, kungahuset och miljöpartister som har råd att delta i miljöbedrägeriet. (Läs mer).

Lägg därtill att de skattesubventionerade El-bilarna kan säljas i Norge med god förtjänst efter 6 månader . Du betalar vinsten.

Räkna ut Malus för din bil här.

/Elfyma+

One Response to Bonus-Malussystemet slår helt fel.

  1. Incmaster skriver:

    …..återigen tjatet om Co2 koldioxidhotet och det påhittade klimathotet därtill som är helt taget ifrån luften enligt seriösa forskare, Hela den här hypen har drivits av FN (eliten) en lång tid
    som i ett led att få kunna få ”överstatlig makt” och lägga sig i princip alla länders göranden………….Vad det handlar om är att det är ett genomförande av ”agenda 21/30” eller som den också heter ”sustainable development” vars mål bla är att avfolka landsbygden Globalt
    vilket då görs effektivt via absurda skatter-avgifter på fordon och bensin tex…………………….man vill mao bussa in allt folk till ”jättestäder” eller megacities där människor ska bo och verka i minimala bostäder tex 30´m för en familj med 1 barn…..

    mer om FNs agenda beskrivs av Rosa Koire i ”behid the green mask”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: