Öppen respons på Jonas Gardells artikel

Jonas Gardell skriver ett öppet brev till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson
“Jag läste din text härförleden i Aftonbladet där du frammanar ett Sverige från förr, ett Sverige som du påstår att vi är många som minns. Jag blev så sugen på att svara, jag hoppas du förlåter, även om jag vet att du inte har mycket till övers för mig. Såhär skriver du: ”Vi är många som minns ett annat Sverige. En vardag som hade sin del av utmaningar, men samtidigt en vardag där känslan av trygghet och sammanhållning var en del av livsluften ” (https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kJPRKj/massinvandringen-har-slagit-sonder-nationen)
Förresten, det var så lustigt, en gång på 80-talet blev Mark och jag förföljda och mordhotade av en man med kniv, och polisen som tillkallades vägrade ta upp någon anmälan eftersom ”vi ju måste förstå hur obehagligt det var för den stackars mannen att tvingas se sådana som oss”.
Sedan fortsätter du: ”Vi är många som minns ett annat Sverige. En vardag där brottslighet fanns men inte så nära inpå. En brottslighet som inte var lika rå och hänsynslös som den vi ser i dag.” Vänta nu, var inte brottsligheten lika rå och hänsynslös, påstår du. Hmmm, vilket Sverige pratar vi nu om nu? Menar du det Sverige på 90-talet där en homosexuell man dödades med 64 knivhugg och mördaren fick sin dom mildrad till dråp, för han påstod att den mördade tafsat på honom?”.
……………….
Jonas Gardell,
Det skulle ju kunna vara så att Jimmie Åkesson talade inte bara för sig själv, utan för hela det svenska folk som levat decennierna innan det fatala riksdagsbeslutet 1975 att Sverige skulle omvandlas till ett mångkulturellt samhälle. Vi är nämligen många kvar i livet som minns hur tryggt och välfungerande samhället var perioden från krigsslutet och fram till åren då den fatala politiken för massinvandring sattes i sjön.
Då tilltog det ansvarslösa slöseriet med skattemedlen och nationens finanser, merkostnader som redan från 90-talets början steg till hundratals miljarder kronor. Den ansvarslösa politiken innebar dessutom inledningen till en era av fruktansvärd kriminalitet, våldsamt tilltagande av gängvåldtäkter och förödmjukande misshandel av “svennar”, samt inte minst upplopp i no go-zoner där efterhand vare sig Polis eller annan blåljuspersonal vågar sig.
Därtill medförde beslutet om “mångfald” att allsköns minoritetsgrupper upphöjdes och åtnjöt positiv diskriminering genom diverse lagstiftningar. Således kunde inte längre resandefolket benämnas zigenare, utan erhöll den numera så omhuldade beteckningen “romer”. Att detta folkslag skulle vara extremt benägna till stölder och andra olagligheter var endast ett utslag av fördomar, fick det svenska majoritetssamhället lära sig. Så var det nu bestämt, trots att en mycket stor andel av svenska folket mindes när det “annorlunda folket” kom till byn; Då var det säkrast att låsa in hönsen och hänga in tvätten. Allt utifrån upplevda erfarenheter, snarare än fördomar.
Som bonus kom efterhand våra gator och torg att flera gånger om året bli skådeplats för det ena promiskuösa “Pride”-tåget efter det andra. Att normalt funtade människor vänder sig i äckel är naturligtvis inget som i dessa tider innebär att dylikt beivras såsom förargelseväckande beteende.
På den tid då allt var normalt och folk var trygga med varandra fanns det visst någon enstaka människa som stack ut och uppvisade symptom på icke-normalitet. I Malmö skojades det på ett godmodigt sätt om “Tage tosa”, en helt harmlös man som var känd i hela staden där han gick runt i kjol och annan kvinnlig attribut. Själv hade jag vid något tillfälle ett helt avspänt och vänligt samtal med honom på en bänk i centralstationens väntsal. Något manligt sällskap hade han ingalunda hemma i sänghalmen. Vare sig någon svensk eller finne… Och det fanns förstås inte i sinnevärlden att denne allmänt ömkade figur skulle, såsom idag, kunna fjolla riket runt och inkassera miljontals kronor genom att hålla föredrag, göra film eller skriva böcker!
Apropå böcker vill jag minnas så sent som på 80-talet en rekorderlig psykolog som skrev kurslitteratur för oss vid den sociologiska institutionen. Bertil Gardell hette den kloka och verklighetsförankrade författaren – och jag tror inte att jag kan skylla honom för att jag under några år anslöt mig till vänstern och VPK. Min bortförklaring till den “barnsjukan” handlar mer om det svåra att se in i den framtid då partiet skulle överge sin kamp för den svenska arbetarklassen, till förmån för import av tredje världens befolkning.
Beträffande Jimmie Åkessons uttryckta saknad av det trygga Sverige – det Jonas Gardell beskriver som helt omvänt när han erinrar sig 80 och 90-talet – så är undertecknad säkert inte ensam om att minnas hur lugnt och tryggt det var på stan under decennierna fram tills dessa år. I den stora staden Malmö var det inga problem att, om man t ex missade sista tåget hem, helt enkelt sova över på en parksoffa i väntan på morgontåget. Sedan många år tillbaka skulle sådant med all säkerhet resultera i ett brutalt rån efter bara någon minut. Om det ens skulle sluta med det, nu när främmande kulturers värdering av ett människoliv knappast väger ett uns.
Således, tidstypiske Jonas Gardell. Hur din förvirring ska förklaras lämnar jag därhän, men en sak är klar. Din oförmåga att se och förstå världen utanför ditt allt annat än normala perspektiv är sannolikt inte nedärvt på fädernet.
//Kenneth Sandberg

One Response to Öppen respons på Jonas Gardells artikel

  1. Incmaster skriver:

    Kulturmarxsisten Gardell har märkligt nog utsetts till ”hedersdoktor” i teologiska fakulteten i Lund 2008,….vari hans kunskaper i detta ämne är dunkelt minst sagt. I sann kulturmarxistisk stil har han skrivit om jesus vara och icke vara enligt många en vrångbild av Jesus allt enligt sann marxistisk ideologi……………….Gardell har även gömt illegala migranter för några år sedan för som han sa ”göra något gott” (???)

    dagens quote:
    klicka bild för att ev förstora

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: