Viktig vägledande dom i Migrationsöverdomstolen om afghan dömd för brottslighet i Sverige. Unikt att bli utvisad utan fängelsedom.

Hurra!!!

SveaNews

En afghan som uppgivit sig vara underårig fick inte beviljad asyl. Han ansågs kunna fly internt inom Afghanistan. Han sökte då uppehållstillstånd enligt Gymnasielagen. Nu har en unik vägledande dom slagit fast att det krävs större laglydighet än som tidigare slagits fast i domstol för att få uppehållstillstånd enligt Gymnasielagen.

Under 2018 begick afghanen ett antal brott som han dömts för. Det unika med Migrationsöverdomstolens dom den 28 november är att afghanen döms till utvisning trots att han inte blivit dömd till fängelse. Det öppnar möjligheten för att fler som omfattas av denna mycket märkligt konstruerade lag ska kunna utvisas.

I förarbetena till Gymnasielagen står det i vandelsebestämmelserna (krav på att sköta sig och inte begå brott) att det i normalfallet krävs fängelsedom för att inte beviljas uppehållstillstånd. Den aktuella afghanen dömdes till dagsböter på grund av att han uppgivit sig vara underårig.

Det framgår i domen att afghanen inte…

Visa originalinlägg 2 063 fler ord

One Response to Viktig vägledande dom i Migrationsöverdomstolen om afghan dömd för brottslighet i Sverige. Unikt att bli utvisad utan fängelsedom.

 1. Incmaster skriver:

  …ca 80% av som utger sig för att vara afghaner kommer i själva verket ifrån grannländerna som Iran tex och bott där i många år..
  Afghaner har i stort sett inga skyddsbehov…det sprängs och skjuts mer i Sverige än i Afghanistan………….dessa pryltokiga individer
  kostar enorma summor där tex på boenden för dessa kan ingå service personal på 15 st på 16 inneboende……att jämföra på tex äldreboenden
  ..totalkostnad för dessa kan uppgåt till 1 miljon sek/året .
  Politikerna tömmer gärna äldreboenden så att dessa krävande
  migranter ska få boende…röda mattor rullas ut av politikerna som
  krumbuktar sig i sin egen inbillade godhet…………………..
  flera länder har börjat skicka tillbaks afghanerna,,,,,

  Bild: för några år sedan beteckandes hensen på bilden som ”barn” ab politiker-myndigheter och MSMedierna

  .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: