Erik XIV anno 2019  

“Stefan Löfvens påstående att den svenska brottsutvecklingen inte har något med invandringspolitiken att göra är förbluffande okunnigt. Statsministern undergräver sitt förtroende.
I söndagens SVT Agenda förnekade statsministern helt sonika kopplingen mellan de senaste decenniernas havererade migrations- och integrationspolitik och den kraftiga ökningen av gängrelaterad brottslighet. Om de sociala klyftorna varit desamma hade det inte spelat någon roll om det bara bott infödda svenskar i de utsatta områdena, menade statsministern. Då hade vi haft samma brottsutveckling som idag.
”Vi såg inte detta komma”, hävdade statsministern vidare. Vilka vi? Ni som blundade så hårt när andra påtalade problemen? Ni som fortsatte upprepa att ”Sverige aldrig varit tryggare” genom att blanda samman helt olika kategorier av brott?
Möjligen är statsministern omgiven av dåliga rådgivare, möjligen är han en kallt beräknande furste som talar mot bättre vetande. Mer troligt är att han helt enkelt inte förmår ta till sig hur landets problem ser ut. I så fall är hans – och allas vårt – olyckliga öde bara att beklaga.
Om Sveriges regent Erik XIV (1533-1577) lär det ha yttrats: ”halvt vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare kan hans olyckliga öde endast beklagas”.
Behöver jag tillägga att Erik XIV avsattes?
……………
Vad beträffar Stefan Löfvén så lär det knappast stanna vid en avsättning. Folk- och landsförrädare har i andra tider avrättats för mycket mindre än så…
//Kenneth Sandberg

3 Responses to Erik XIV anno 2019  

 1. Incmaster skriver:

  ……så illa kan det gå som i Sverige när politikerna tar råd ifrån org som FN+EU-komissionen och mängder av skumma kulturmarxistiska NGOs som inte vill annat än att fylla i-länderna med ”skräpfolk” vilket visar på att svenska riksdagen inte har pondus eller mod att dra egna slutsatser om läget i Sverige som dras ner mot U-landsnivå allt snabbare där

  enligt HDI-indexet Sverige ska ligga på plats ca 48 internationellt år 2030 vilket är ren U-landsnivå helt enkelt……………
  (HDI-Human Development Index)

 2. S Eriksson skriver:

  Förbluffande okunnig? Tveksamt, men förbluffande bluff- försök är nog mer sannolikt.
  Oavsett vilket, så är väl tillåtandet av ett ökande antal utanförskapsområden med tveksam trivsel och säkerhet om möjligt ännu mer anmärkningsvärd. Oavsett var de boende nu kommer ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: