IKEA – från bönerum till Vinterfest

Jenny Piper

I våras väckte nyheten om att IKEA erbjuder sina kunder bönerum i vissa av sina varuhus stor ilska på sociala medier och nu när det börjar lacka mot jul är det således dags igen, när det världskända möbelvaruhuset väljer att kalla sin julkollektion för Vinterfest.

Christian Mouroux, Country Communication Manager på IKEA, försäkrar att man tycker mycket om julen och att temat istället bygger på ett mer kommersiellt underlag och inte en politisk korrekthet.
-”Vi utkommer fyra gånger om året med en kollektion som baseras på säsonger för specifika högtider. Nu går vi in i en säsong som kallas för vinter och därför har vi tagit fram en produktserie som ska kunna fungera hela perioden. Vi kallar det Vinterfest eftersom produkterna som ingår i kollektionen inte enbart är bundet till julen.”

IKEA har även tidigare valt bort ordet ”jul” – till exempel 2001 när de inte längre ville servera jullunch…

Visa originalinlägg 210 fler ord

One Response to IKEA – från bönerum till Vinterfest

  1. Incmaster skriver:

    Sverige attackeras från alla håll och kanter bla då våra traditioner som våra högtider som i det här fallet Julen. En liten sekteristiskt etnicentrisk grupp med alltför mycket makt-pengar gör allt för att förstöra de vitas kultur och även dess Historia. I Sverige ser man på det bla genom skolverkets försök till få bort mycket av Antikens Historia+Sveriges tidigare dito…………allt det här handlar om Kulturmarxism vilket går ut på att göra folk-nationer rotlösa utan historia mm…………..ett effektivt sett att bryta ner en nation….

    bild. en av huvudfigurerna i Frankfurtskolans subversiva verksamhet som fick dem att fly Tyskland till USA under WW2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: