Byggnation på lätt arabiska.

https://www.svtplay.se/video/24159738/lokala-nyheter-skane/svt-nyheter-skane-22-okt-18-33?start=auto
Eva Hammarbäck, lokal chef Sveriges Byggindustrier:
– Vi behöver bredda oss. Och det finns en målgrupp som vi vill nå ut till, det är dom arabisktalande invånarna.
I samarbete med nyhetssidan Actar har en kampanjfilm på arabiska lagts ut.
– Det blev ett fantastiskt resultat. Över 1400 personer har anmält sitt intresse genom den här filmen och – ja det är helt fantastiskt!
Men det är inte bara för att hitta arbetskraft som kampanjen har genomförts. En annan förhoppning är att det även ska hjälpa till att öka mångfalden ute på byggarbetsplatserna.
– Mångfald måste vi ha. När människor från olika nationer, olika kulturer, olika allt annat vad mångkultur innefattar, arbetar tillsammans blir man starka. Och det är då vi utvecklas som mest.
…………
Eva Hammarbäck konstaterar att man måste bygga ikapp det som inte byggts under de senaste tjugo åren. Och i nyanlända araber ser den euforiska kvinnan en potential för detta.
Att det idag råder en enormt stor bostadsbrist beror naturligtvis på att Sverige gett uppehållstillstånd till över en miljon flyktingar (läs välfärdsinvandrare) under senaste decenniet som ska beredas bostäder. Att också detta boende framgent ska finansieras av skattebetalarna talas det förstås inte om i nyhetsinslaget.
Eva Hammarbäck ser byggandet som ett fantastiskt projekt för att utveckla mångkulturen. Frågan är dock om landets byggarbetare är lika övertygade om att mångfalden i form av olika nationaliteter, språk ,kulturer, religioner (kan murbruket vänta tills bönestunden är avklarad?) etc, gör arbetsplatsen stark och utvecklad..?
Dessutom – och viktigare än allt ovannämnt; Nog är det väl så att behovet av byggnadsarbetare och bostäder är oerhört mycket större och mer akut i Mellanöstern där de årslånga krigen har raserat det mesta av sådant.
Men det är alldeles uppenbart att Eva Hammarbäck prioriterar att medverka till Sveriges omvandling till mångkulturellt samhälle. Hur det ser ut för dom kvinnor, barn och gamla/sjuka som lämnats kvar att leva i nöd i tält eller under bar himmel, bekymrar inte denna hjälmförsedda (vad den nu ska skydda..?) varelse.
Arma det framtida Sverige vars uppbyggnad ska ledas av käringar som äger mindre förnuft än en normalbegåvad höna..!
//Kenneth Sandberg

2 Responses to Byggnation på lätt arabiska.

  1. Thor skriver:

    Subventioner hägrar som vanligt i byggbranschen. Men är man inte pk blir det kanske mindre subventioner eller inga alls. Man biter inte den hand som föder en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: