I Sverige kan personer utan svenskt medborgarskap söka säkerhetsklassade tjänster

Absurdistan

Jenny Piper

Det här var en intressant ledare som tar upp något som var nytt för mig, nämligen att det numera inte krävs att man har svenskt medborgarskap för att kunna söka lediga tjänster – inklusive säkerhetsklassade tjänster.

Det verkar som allt annat i det här landet inte klokt!

Det är intressant att man när beslutet togs, ignorerade det faktum att de tyngsta berörda myndigheterna var emot – bland annat Säpo, Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, FRA, och Totalförvarets forskningsinstitut (FOI).

Man får hoppas att våra styrande uppmärksammar det här säkerhetsproblemet och tar tag i det, men det är väl att hoppas på för mycket! 🙄

#onlyinsweden

____________________________

”Kraven på att ta anställning i många säkerhetsklassade tjänster har sänkts. Svenskt medborgarskap är inte länge ett villkor för gränsbevakare inom tullen, eller för alla skyddsklassade tjänster på Säkerhetspolisen eller Försvarets Radio Anstalt (FRA).

I platsannonser i press eller på nätet kan en förändring i de…

Visa originalinlägg 465 fler ord

One Response to I Sverige kan personer utan svenskt medborgarskap söka säkerhetsklassade tjänster

  1. Incmaster skriver:

    Känns som om Sverige som nation knappast existerar längre utan gränsbevakning-laglöshet-ekonomisk kaos, allt detta gillas bland tex av federations-entusiasterna hos EU-kommissionen som vill få bort nationsgränserna i Europa för att kunna bilda en federation….

    DO(diskeremineringsombudsmannen hade synpunkter på att icke medborgare inte kunde söka olika typer av säkerhetsklassfierade tjänster….??? inget annat land kan man resonera på det sättet förutom i dekadansens Sverige som är i total normlöshet.
    —Ombudsmannen mot etnisk diskriminering (DO) ifrågasatter att säkerhetsklassificeringen ”utestängde” icke-medborgare från jobb–

    ….well mitt tips är att köra över kulturmarxistiska DO och lägga ner den tjänsten,de tycks göra allt för att försvaga vårt land på alla sätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: