De danska socialdemokraterna har kurage och till skillnad från sin svenska syltryggsmotsvarighet så hymlar de inte om hur verkligheten ser ut

Det är skillnad på politiker.

Jenny Piper

Idag höll den nya danska statsministern Mette Fredriksen tal vid öppningen av Folketinget, vilket alltid sker den första tisdagen i oktober. Talet var annorlunda och hon var inte rädd för att sätta ord på dagens problem med kriminalitet och migranter.

Skillnaden mot Socialdemokraterna i Sverige är mycket märkbar och det spelar ingen roll om Löfvén utser Ardalan Shekarabi till sin efterträdare, vilket mycket tyder på efter dagens utnämning av Shekarabi till Socialförsäkringsminister, för skadan är redan skedd och oavsett om S nu försöker vända kappan efter vinden så har vi väljare inte glömt och kommer heller inte glömma de senaste decenniernas svek mot landet och dess medborgare. För övrigt har jag svårt att förstå hypen med Shekarabi, som sägs ha fuskat sig till sin framgång, men för att lyckas som politiker i Sverige är det en utmärkt merit att kunna ljuga!

Ett utdrag ur Mette Fredriksens långa tal som de…

Visa originalinlägg 342 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: