Moment 22 för svensk demokrati.

Sverige – en västerländsk demokrati. Eller.!?
//Kenneth S.
https://www.aronflam.com/blog-aron/2019/8/27/bali-gate
Tack vare moderaternas agerande behöver ingen längre låtsas att vi lever i en demokrati.
“Hanif Bali har i flera år uttryckt sig olämpligt i sociala medier men när han kränkte Carl Bildt gick Hanif för långt och partiet tog ifrån honom hans arbetsuppgifter, hans twitterkonto och tvingade honom att be Carl Bildt om ursäkt. Kritiken mot Carl Bildt föranleddes av Bildts möte med den iranske utrikesministern som var på besök i Sverige.
Statligt tvångsfinansierade Public service anordnade en ”debatt” i Aktuellt torsdagen den 22 augusti för att diskutera Hanif Balis ton. Utöver att SVT lyckas stava Hanif Balis namn fel så enas debattanterna om att Hanif Balis åsikter är “rasistiska” och att det är ett problem att han är så bra på att framföra dem. Här står alltså tre hyfsat vita personer i direktsänd statstelevision och fördömer, i samförstånd, en svensk med ursprung från Iran, en som själv skulle riskera att mördas bara för att han inte längre anser sig tillhöra den religion han råkade födas in i och kämpar mot det förtryck den religionen för tillfället utövar över hundratals miljoner människor, för att vara rasist?
För det tackar jag dem! De har nämligen avslöjat sig själva nu. När statsfinansierad media, vare sig det är Public Service eller de medier som får bidrag av staten, tillsammans med de politiska partier som borde vara moderaternas fiender angriper dem för Hanif Bali hade de kunnat svara ”Vi håller inte med om Hanif Balis uttalanden men vi skulle dö för hans rätt att uttrycka dem” och ”vi är ett borgerligt parti som tror på värden som frihet och individualism”. Men det gjorde de inte. Deras handlingar visar tvärtom att moderaterna inte alls är ett parti som tror på frihet, individualism och lika rättigheter åt alla. De är bara den korporativa statens politiska näringslivsgren.
Sverige är ett kollektivistisk land, med ett kollektivistiskt politiskt system. Inte en liberal västerländsk demokrati. Vår grundlag fokuserar på kollektiva rättigheter, inte individuella. När din röst inte räknas i ett påstått demokratiskt system bör det diskuteras vad som kan göras för att förändra systemet. Men ingen sådan diskussion äger rum.
Och varför skulle det? Våra politiker har det väldigt bra som det är och de har aldrig haft det bättre än nu.
Politikerna är för nära och för beroende av systemet för att kunna förändra det. Politikerna och de tjänstemän som sköter det politiska systemet är för nära problemet för att kunna se det tydligt. Och även om de kunde se det tydligt, vilket några av dem säkert kan, ligger de inte i deras intresse att förändra det. De får ju betalt av staten – inte sina medlemmar eller väljare.
Lösningen är att konkurrensutsätta våra politiker. Det gör vi genom att avskaffa partistödet och införa riktiga personval”.

4 Responses to Moment 22 för svensk demokrati.

  1. S Eriksson skriver:

    Förståndigt skrivet, inget politiskt system är väl perfekt men det som finns i Sverige har tydligen sina uppenbara brister. Hoppas på fortsatta diskussioner.

  2. SasjaL skriver:

    Patienten Sverige: Hopplöst fall – doktorn grät …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: