Öppet mail till Klas Friberg

Enligt din uppfattning, Klas Friberg, är det “högernationalismen”, den högerextrema debatten på de sociala medierna, som utgör det stora hotet i Sverige. Hotet om vålds- och terrorbrott och mot demokratin.
Du säger att ni vet att det är många “oorganiserade” som deltar i denna debatt och som då på sikt utgör det stora hotet, men ni vet inte “exakt” hur många dessa individer är.
Klas Friberg; Jag ska hjälpa dig lite på traven i din uppsökande verksamhet:
Jag är en av alla dessa sannolikt hundratusentals som i allt större utsträckning skaffar information och utbyter synpunkter och uppfattningar via sociala medier. Och min identitet och vistelseadress kan du enkelt skaffa genom att t ex kontakta mig. I likhet med dessa övriga “högernationalister” handlar min nationalism och aktivitet om att försvara det svenska folk, den nation och det välfärdssamhälle som flera generationer före oss skapat genom bygget av det unika svenska folkhemmet.
Det debatten handlar om på nätet är den stora elefant i rummet som du och dina med-PK:ister uppenbart inte tycks vara medvetna om. D v s den enormt stora och ansvarslösa invandringspolitik som ägt rum under drygt tre decennier. Med åtföljande kvinnotrakasserier och (grupp-)våldtäkter, samt kriminalitet – icke minst skjutningar och sprängningar – och allehanda otrygghetsskapande företeelser.
Nu är vi flesta dock övertygade om att ni – polischefer, politiker i Riksdag och kommuner (bland andra det falska (S)-kommunalrådet i Uppsala, Erik Pelling), samt PK-medierna – i själva verket är medvetna om hur det förhåller sig. Men att ni alla samfällt låtsas som att problemet (= elefanten) inte finns och istället riktar strålkastarna mot olika s.k “högernationalistiska hot” i vårt samhälle.
Därav den debatt som ni beskriver som ett hot mot demokratin. Oundvikligen uppstår här i Sverige ett allt starkare krav på att byta ut de styrande – inklusive den grupp vid de statliga medierna och de dominerande tidningarna som genom sin hegemoni ägnar sig åt att föra svenska folket bakom ljuset. Samt, helt naturligt, en diskussion om ansvarsutkrävande för dom som på detta sätt under lång tid har agerat såsom folk- och landsförrädare. Att det i denna debatt förekommer uttryck som att det då här i Sverige bör tillämpas samma straffskalor som en gång Vidkun Quisling och Nicolae Ceaușescu fick vidkännas – och att det kan bli tal om att ta många gatlyktor i anspråk för att höja dessa individer till deras rättmätiga höjd – är ingenting att förvånas över.
Du har därför, Klas Friberg, absolut anledning att känna oro för din egen skull. Och detta tillsammans med alla övriga i Polisens ledning som för er egen snöda vinning och personliga välfärds skull saboterar arbetet för en mycket stor polisgrupp ute på fältet, vilka tvärt emot era ambitioner och agerande sökt sig till Polisen för att hjälpa till att skapa ett tryggt samhälle. Flertalet av dessa uppfattar troligtvis dig som den falska person du är. Liksom vi som via SVT får åse ditt teatraliska framträdande.
Självklart är det i första hand de styrande politikerna – alltifrån riksdag och regering samt de styrande ute i kommunerna – som har störst skuld i den situation som Sverige befinner sig i. Men det fråntar inte er i ledningen inom Polisen ansvaret för hur ni agerar.
Nedan några utdrag från de tragikomiska inslagen i SVT 2´s nyhetssändning och det samma kväll sända programmet Opinion Live.
Med allt annat än uppskattande hälsningar
//Kenneth Sandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: