Jan Guillou låtsas vilja betala mera skatt, men gör tvärtom

Mångmiljonären Jan Guillou skriver i Aftonbladet

”Nu är de jäklarna ute efter att sänka min skatt igen. Det har med åren blivit allt svårare att bedriva negativ skatteplanering, eftersom det finns en bred politisk enighet om hur angeläget det är att öka inkomstklyftorna i Sverige.”

Han förklarar inte vad han menar med ”negativ skatteplanering” utan låter läsaren tolka det som han anstränger sig för att betala så mycket skatt som möjligt. Ingenting kunde vara mer fel

Rebecca Weidmo Uvell skriver på sin blogg.
Längre ner i texten kommer lite mer information – utdelning. Det är att skatteplanera, alltså torde negativ skatteplanering vara att man inte tar utdelning. 
Och när hon synar räkenskaperna i Jan Guillous och hans fru Ann Mari Skarps bolag så framträder bilden av en kvalificerad hycklare som ljuger sina läsare rakt upp i ansiktet.

Inte nog med att han och hans fru plockar ut många miljoner i lågbeskattade utdelningar (istället för högbeskattad lön+ sociala avgifter) från bolagen.
Han har dessutom bokfört familjens bostadsrätt på Östermalm på ett av sina bolag för att kunna köpa den dyra bostadsrätten med obeskattade pengar i bolaget. (Läs mer).

När Aftonbladet och andra tabloider förfasar sig över att eminenta industrialister som Leif Östling utnyttjar regelverket för att minska sina skatter, så borde de istället syna sina partikamraters förehavanden lite bättre. De hade lätt kunnat göra ett scoop genom att klicka på Jan Guillou på sajten allabolag.se för att se hur det verkligen förhåller sig.

Relaterat om hycklande miljonärer på vänsterkanten:
Lätt att vara generös när man själv inte betalar skatt

/Elfyma+

5 Responses to Jan Guillou låtsas vilja betala mera skatt, men gör tvärtom

 1. SasjaL skriver:

  Föga förvånande ifrån en gammal KGB-spion …

 2. Kosi skriver:

  Tiden för skattesänkningar är över!
  När tänker de borgerliga politiker och deras väljare inse detta? Gamla föräldrar får inte bra vård när du vill ha sänkt skatt!

 3. Jesper skriver:

  S.k fejknews…ni kan tyvärr inte tillräckligt mycket om redovisning och beskattning för att kontrollera detta. Jan G har visserligen valt att dela ut vinster från sitt bolag MEN det innebär inte per automatik att det beskattas lågt. Jan betalar mer än 50% skatt på dessa pengar, inte 20% som denna oseriösa ”journalist” eller vad hon kallar sig påstår. För att se hur utdelningen beskattats måste ni gå till Skatteverket och kontrollera på Jans deklaration och inte i hans bolags årsredovisningar 🤦‍♂️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: