Dax för skottsäker bil ?

Volvo lanserar nu två armerade varianter av XC90-modellen som ska passa personer med ett extra stort skyddsbehov.

Den lättarmerade bilen är tänkt för de som först och främst vill skydda sig från rån och kidnappning.  Den vänder sig till en större kundkrets, främst i Sydamerika och Europa, skriver tidningen Vi Bilägare.

– I våldsamma städer och i områden där det är farligt att vara, där finns det kunder som vill ha ett ökat skydd. Bilen klara 9 millimeters finkalibrig eld, men den har inget bombskydd eller liknande som den tungarmerade bilen har. 

Bilarna kommer att genomgå en rad ballistiska tester för att klara önskad skyddsklass och planeras att börja säljas första halvan av 2020. Priset förväntas vara 40 000 euro över grundbilspriset.  (Läs mer).

Frågan är nu om man ska välja den skottsäkra modellen, eller om man ska slå till på den bombsäkra Volvon som även står emot militära vapen. Utvecklingen går ju ”framåt” inom den kriminella branschen.

Men hur tar man sig till och från bilen på ett säkert sätt, om man inte bor i gated communities och har livvakter ? Ju dyrare bil desto större risk att bli rånad, i värsta fall rånmördad.

På senare tid har ett antal svenska lyxbilsägare blivit rånade på sina bilar, i vissa fall mördade. Förr kunde man stjäla bilarna genom att tjuvkoppla tändningen. Idag behöver man stjäla eller tilltvinga sig bilnyckeln. Det gäller förstås inte de verkliga proffsen.

Två invandrare efterlyses just nu av polisen, misstänkta för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd i Småland som ägde en nyare, numera försvunnen, Volvo XC90 (Läs mer).

En 80-årig man från Malå kommun i Västerbotten har också försvunnit.
I samband med försvinnandet sågs en falskskyltad Volvo i mannens hemtrakter, snarlik den stulna Volvon i Markaryd. (SVT)

Det är nog säkrast att inte äga eller visa upp något som är stöldbegärligt. För då får man ju skylla sig själv, anser polisen. Som att lättklädda kvinnor får skylla sig själv i det nya Sverige om de blir våldtagna.

Visar mig aldrig ute på stan iförd märkeskläder eller märkesklockor.
Har t o m tagit av mig vigselringen.
Och min gamla bil har för länge sedan passerat bäst före datum, för att inte tala om mobiltelefonen. (Relaterat)
Risken finns förstås att rånarna i rena ilskan slår ihjäl mig när det inte finns något att stjäla. Men den risken får jag ta.

/Elfyma+

2 Responses to Dax för skottsäker bil ?

  1. SasjaL skriver:

    Ja, det gäller som företag att anpassa sig till marknaden. Volvo tackar naturligtvis våra politiker och MSM …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: