Prof. em. Arnstberg om hur ledarna kunde vara så grymma.

Kommunisterna i Sovjet genomförde ett folkmord som vi knappt har hört talas om här i Sverige. Det kallas ”Holodomor” och skedde i Ukraina i början av 30-talet.

Arnstberg berättar om detta i sin senaste bok ”Efter demokratin”. Ukraina är ett mycket bördigt land och har ibland kallats Europas kornbod.

Sovjet och Stalin bestämde sig för att genomföra ett folkmord på Ukrainas befolkning genom att ta maten ut ur Ukraina. Landet plundrades under flera år då folket lämnades att svälta.

Uppemot 28.000 om dagen svalt ihjäl. Totalt dödades 5-10 miljoner människor genom avrättning och svält. Siffrorna är osäkra eftersom dokumentationen av folkmordet är bristfällig. Gränserna stängdes så folket kunde inte fly för att undkomma terrorn. (Läs mer).

Relaterat om Historiens onda män i SVT

One Response to Prof. em. Arnstberg om hur ledarna kunde vara så grymma.

  1. Incmaster skriver:

    Som Solzenitsyn beskrev att de röda bolsjevikernas ledare inte var etniska ryssar utan tillhörde ett annat folk som hatade den vita kulturen i ryssland, de var även skyldiga till det bestaliska mordet på tsarfamiljen..minst 20 miljoner+ ryssar fick sätta livet till under denna tid och man fortsatte sina genocideförsök även på det armeniska folket som även det var ett folkmords försök. (googla armenian genocide). Den franska revolutionen följde samma mönster med att de socialistiska jackobinerna+de hemliga logerna framkallade livsmedelsbrist bla genom att Duke of Orlean köpte upp all säd omkring Paris omnejd för att sedan beskylla franska Kungahuset för det.
    på länken lite mer info om vem och vilka som startade Holodomor
    https://holodomorinfo.com/

    här Solzenitsyn som berättar att den blodiga revolutionen startades av icke etniska ryssar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: