Lars Bern avlivar myter om att man inte ska äta kött

Lars Bern förklarar att sjukdomar som Alzheimer, cancer, diabetes, hjärt- kärlproblem mm ökar kraftigt.

Det har att göra med vår, under 1900-talet, förändrade kost. Man kan tala om en global epidemi, en pandemi. Tvärtemot vad vi fått lära oss är animalisk kost bra för människan.

Dessutom säger han att högt kolesterolvärde tvärtom oftast är positivt och att hjärnan till stor del består av kolesterol. Bakom den felaktiga informationen finner man läkemedelsbolag med stor försäljning av läkemedel som till och med är skadliga. (Läs mer).

2 Responses to Lars Bern avlivar myter om att man inte ska äta kött

  1. SasjaL skriver:

    Det hävdas ibland att rött kött inte är nyttigt, då det orsakar bl.a. problem med tarmarna. Är det inte så att de (som vanligt) blandar ihop ‘orsak’ och ‘verkan’? Rött kött som säljs är industriprocessat och innehåller onyttiga saker som bl.a. nitriter och nitrater. De är kända för att ställa till det i våra kroppar, men ändå tillåts de. Köttets hållbarhet är ingen ursäkt, då det fanns fungerande preparering långt innan livsmedelsindustrin började gödsla matprodukterna med kroppsfrämnande kemikalier. Läkemedelsindustrin har naturligtvis inga invändningar, då problemen skapar mer intäckter för dem.

  2. Southern skriver:

    Vet inte om Bern resonerar pga sina egna erfarenheter eller läst sk populärvetenskapliga artiklar ??? Själv äter jag ca 1 gr/veckan animaliskt och i små mängder annars vego med proteinrika veg ….
    eftersom jag motionerar så vet jag att jag gör sämre resultat och sämre syreupptagning om jag smäller i mig fetter som choklad och liknande,alltså ingen teori utan ren fakta genom iaktagelser under träning. Fett försämrar cirkulationen och fettman som ökat idag som Bern hänvisar till beror ju främst på ökad konsumtion av sk ”skräpmat” eller junkfood som man säger i USA, En hamburgare består säkerligen av 50% fett + ev ost därtill och pomfrittes, Pizzan är också fet om den har mycket smältost på(inte alla har det dock)
    därtill Pepsi-CocaCola som mest består av socker så har man ett bra recept på dålig hälsa. En känd amerikansk regisör provade enbart McDonaldsdiet ca1-2 veckor och blev rejält sjuk av den+gick upp i vikt + andra problem……………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: