Libanesisk situation väntar Sverige.

Det är alltså en libanesisk situation vi kan befara inom mindre än två decennier. Hur ska det gå då? Bidragstagare kan inte försörja varandra och arbetsföra ’gammelsvenskar’ lär till följd av åldrande och emigration vara betydligt färre. Staten kommer för att undvika totalt haveri göra allt för att undvika att de ’närande’ flyr. Det gör man enklast genom att sänka våra kapitalvärden (fastigheter) och sjunkande valuta, så att vi rent praktiskt har en otillräcklig förmögenhet för att kunna leva drägligt utomlands. Man diskuterar redan dessutom exitskatter.

Två ödesval kvar: 2022 och 2026

Den som lägger samman två och två kan bli skräckslagen för mindre. I praktiken har vi två val på oss 2022 och 2026, att sätta ned foten om detta. Lika dramatiska förändringar som pågår demografiskt krävs i så fall avseende de politiska partiernas ståndpunkter. För hur många partier kräver idag ett totalstopp av immigration? Och hur många vill driva repatrieringsfrågan?

MAGNUS STENLUND

Magnus Stenlund driver den helt ideella och partipolitiskt oberoende Facebookbloggen ”Sunt Förnuft” med liberalkonservativa värderingar. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och jurist. Jobbade många år som analyschef på SEB men har erfarenhet från flera andra brancher, bland annat som lärare och konsult inom ledarskap, affärsmannaskap och entreprenadjuridik. Han har arbetat många år utomlands och jobbar idag huvudsakligen som historiker och skönlitterär författare.

Annonser

2 Responses to Libanesisk situation väntar Sverige.

  1. Magnus Eriksson skriver:

    Exitskatter, hur stämmer det med EU:s regler om fri kapitalrörlighet?

  2. Eivyi skriver:

    iom att de lata bidragstagarna importerade sådana blir fler för varje vecka så kommer det till en brytpunkt där allt faller……..då dessa importer inte bidrar till systemet och till sist så minskas-försvinner även deras bidrag och då blir det gnäll+oroligheter om rasistiska svenskar som inte betalar för ”all inclusive”. Magdalena finansminister har redan lånat upp hundratals miljarder från banker som: ECB-IMF-WB mfl för att täcka kostnaderna…..

    Helena skriver lite om det här på sin blogg.
    http://helenaedlund.se/nar-malbilder-kolliderar/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: