Självupphöjda pojkar  

Säpochefen Klas Friberg i Agenda.
Tydligt hör man Säpochefen fokusera på “hotet från extremhögern”, där detta mer än väl överträffar det reellt existerande hotet från IS-återvändare. Och då andas han i det sammanhanget ingenting om de frekventa gängskjutningarna, varav ett sådant i Värnamo behandlas stunden innan i programmet.
På samma sätt nämns förstås inte den våldsbejakande Autonoma vänsterrörelsen annat än i någon bisats.
På liknande sätt kompletterar inrikesminister Mikael Damberg Säpochefen i sina utläggningar om hur stort hot som “extremhögern” utgör mot Sverige.
Patetiskt är att skåda hur den nya inrikesministern lägger sin panna i djupa veck, syftande till att ge intrycket av en i ämnena mycket insatt person. Därtill förmedlande budskapet att man – d v s han och SÄPO – har full kontroll på läget. Detta trots att programledaren Camilla Kvartoft presenterar det ena matematiska fakta efter det andra gällande hur stor omfattningen av återvändande IS-krigare är – samt hur lite kännedom man faktiskt har om dessa och att det överhuvudtaget inte är en enda av dessa som ställts inför rätta här i Sverige.
Vore det inte för den nu rikliga skäggväxten, så vore det knappast möjligt att uppleva någon skillnad på dagens inrikesminister och den pojkvasker som gjorde sin avstamp i den politiska karriären genom ordförandeskapet i SSU.
Och ovanstående människor är satta att tillvarata svenska folkets intressen och garantera dess säkerhet.
Arma Sverige och dess folk!
//Kenneth Sandberg
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: