Spar pengar under 2019 och stöd alternativa media

En mängd nya lagar träder i kraft idag den 1 januari 2019.

Bl.a ersätts TV-licensen med en obligatorisk Public Service- skatt på 1% av din beskattningsbara inkomst, upp till 1300kr/år och person, eller 2600kr för ett två-personers hushåll. De som jobbar svart eller lever på bidrag slipper som vanligt undan.

Om du dessutom abonnerar på ett TV-paket från t ex Com Hem så kommer du att få belala en gång till för SVT:s kanaler. Som att kasta pengar i sjön har jag nu fått lära mig av mina vuxna barn.

Det mesta kan ses gratis (streamas), och du slipper snärjas av distributörernas snåriga avtalsvillkor, långa bindnings-/uppsägningstider och dolda avgifter. (Läs mer).

Du behöver inte ens ett bredband, men det är en fördel. Det räcker med en smartphone/iphone + en bra uppkoppling om du råkar ha en rejäl surfpott.  Och med Google Chromecast kan äldre TV-apparater kopplas upp trådlöst.

Reklamkanalerna är (och ska vara) gratis, om du inte vill betala för att slippa den tjatiga reklamen. (läs mer).

Och för oss som vill slippa flams, trams, pekpinnar och gråterskor är Axess TV ett alternativ. Går att streama gratis på Axess Play.

Lägg därtill det växande utbudet av WebbTV från alternativa media, som produceras av proffsiga ”barfotajournalister” som Mikael Willgert (SwebbTV) och Henrik Jönsson.

TV-tablåerna och sändningstiderna blir ointressanta. Du väljer själv.

Bäva månde Com Hem (och de andra) när fler upptäcker möjligheterna.

Pengarna som vi sparar kan med fördel doneras till alternativa media.

God fortsättning på det nya året !

/Elfyma+

5 Responses to Spar pengar under 2019 och stöd alternativa media

 1. […] via Spar pengar under 2019 och stöd alternativa media […]

 2. SasjaL skriver:

  Det är inte bara ComHem som ägnar sig åt dyligt. Sappa gör det också och i den kommunikation jag har haft med dem, så förstår de inte problematiken.

  • elfyma+ skriver:

   Trist att höra. Sappa har flera intressanta kanaler som NatGeo Wild och History. Men avtalsvillkoren är luriga. Har de också dolda ”krypteringsavgifter” ?

   • SasjaL skriver:

    Kollade inte. Gav upp när de gav mig beskedet att deras grundpaket var en förutsättning för att kunna nyttja de andra. För min del var Discovery-kanalerna och motsvarande av intresse (Har redan ‘Disc. ID’ [digital – men ej HD] via det okodade, så den skulle jag få betala igen för i så fall, men enbart den hade inte stört mig.), då jag tröttnat på SVT ‘Kunskapskanalen’ eviga repriser samt motsägelsefullt växlande mellan klimathotsmyten och genuin klimatinformation. (Den brittiska miniserien ‘Från is till eld’ förvånade mig att de visade alls, då avsnitt två [av tre] tydligt förmedlar att det är vattnet som driver klimatet, men koldioxiden nämndes ej, så de missade nog pga okunskap … Serien finns tillgänglig på Kk:s hemsida.)

    Har tänkt att kolla direkt med Viasat om det räcker med ett programkort med det jag vill se, men har inte haft tid och ‘dumburken’ är lågprioriterad …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: