Alternativ för Sverige presenterar 50 kandidater till riksdagen

Alternativ för Sverige presenterade igår partiets riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Partiledare Gustav Kasselstrand är toppkandidat:

”Vi presenterar en mycket stark laguppställning där de gemensamma nämnarna för samtliga kandidater är att deras hjärtan klappar för Sverige och att de har yrkeserfarenhet utanför partipolitiken. Vi är inte intresserade av personer som haft politiken som födkrok hela sitt yrkesliv.”

”Alternativ för Sverige är ett parti för idealister. Vår verksamhet bedrivs helt och hållet för Sveriges väl, inte för personlig vinning”, skriver AfS på sin Hemsida.

Riksdagslistan innehåller hela 50 namn på personer med som synes gedigna yrkesbakgrunder från skilda delar av arbetslivet.

AfS kan knappast anklagas för att bestå av lågutbildade lantisar.
Det stämde inte på SD – än mindre på AfS laguppställning.
Kandidaternas CV överträffar de andra partiernas med råge, frånsett riksdagserfarenheten som bara de avhoppade riksdagsmännen från SD besitter.

Frågan är om dessa handlingskraftiga män och kvinnor står ut med trögheten i riksdagen. Det kan vara enastående tråkigt att lyssna på vissa riksdagsledamöters malande tomgång i talarstolen. Orkade inte lyssna mer än en timme i taget när jag själv besökte etablissemanget. Det krävdes mycke kaffe för att hålla sig vaken. (Läs mer).

Det jag fruktar mest är att vem vi än väljer in så kommer de att malas ner efter några år i riksdagen. Det är inte lätt att vara idealist i detta sällskap.

Elfyma+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: