Många våldsbejakande extremister har haft sin bas i Sverige .

Detta är ingen nyhet för oss som hela tiden varnat för effekterna av massinvandringen.

Sverige har varit relativt förskonat från terrordåd i jämfört med andra länder. Däremot har landet i decennier varit en bas för rekrytering av våldsbejakande extremister.
– Sverige har stuckit ut, säger Peder Hyllengren, forskare på Försvarshögskolan.

Oftast så kackar man inte i eget bo. Därav har extremister inte brytt sig om att skada Sverige. Då de vet att våra politiker gör precis vad islamisterna vill.

”Flera av dem har också under den senaste tioårsperioden dömts för olika terrorbrott, i Marocko, USA, Danmark, Syrien, Bosnien och Grekland.

Varför har Sverige blivit en så kallad ”hot spot” för jihadister?

– Det har funnits möjligheter att agera från Sverige och så har det funnits nyckelpersoner som har drivit på på ett sätt som man inte riktigt kunnat se i alla europeiska länder.

En ytterligare orsak är att lagstiftningen, enligt Peder Hyllengren, har släpat efter och det har, enligt honom, lett till att de jihadistiska nätverken har kunnat verka relativt ostört i Sverige.

Säkerhetspolisen har fått ganska mycket kritik och misstro har riktats mot myndigheten efter terroråtalet som väcktes i början av 2000-talet.

Vilken roll kan det ha spelat?

– Jag tror att den aktivism som fanns mot både Säkerhetspolisen och de som försökte lyfta allvaret i de här frågorna. Det gjorde att tröskeln blev högre för både politiker och andra att ge sig in i det här området, säger han.

– Man riskerade att bli utpekad som rasist på ett sätt som man inte såg i andra europeiska länder. Där var den här frågan lika okontroversiell som vikten av att bekämpa nazism och högerextremism. Men i Sverige tog det lång tid innan det gick att diskutera jihadismen på samma sätt som vi under lång tid diskuterat nazism, säger Hyllengren.”

Så våra”journalister” och politiker har skapat en terrorbas med sitt beteende och sitt sätt att jaga oliktänkande nationalister i vårat land.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: