”Assistansen har brutit samman”

Assistansen måste göras om i grunden. Den är ett drivhus för fusk och kriminalitet. Samtidigt får svårt sjuka inte den hjälp som de behöver, skriver Anna Dahlberg i Expressen.

”Från år 2009 till och med oktober i år har 1 760 tillstånd beviljats för att invandra till Sverige på denna grund. Flest personliga assistenter kommer från Irak. Därefter följer Syrien och Iran”.

”Skälet till att så många personliga assistenter rekryteras just från dessa länder är knappast kompetens. Det handlar i stället om en förtäckt form av asylinvandring. Assistansen har blivit en väg in i Sverige genom vilken man kan hjälpa landsmän och/eller tjäna stora pengar”.

”Den bilden stöds av en rapport från Nationella underrättelsecentret (NUC) från förra året: ”En analys av hur den organiserade brottsligheten använder migranter för att begå brott mot välfärdssystemet”. Enligt rapporten förekommer det även att personer hämtas till Sverige för att agera sjuka eller beviljas assistans för verkliga behov.” (Läs mer).

Hur stor är ersättningen ? (Källa)
Ersättningen är 291 kronor för varje assistanstimme. Det finns möjlighet att ansöka om högre ersättning om man kan visa att man har högre kostnader. Det kallas förhöjt timbelopp och den högsta ersättningen är 326 kronor per timme.
Om du behöver assistans i mer än 20 timmar i veckan så ansöker du hos Försäkringskassan. Om du behöver assistans i mindre än 20 timmar i veckan så ansöker du hos kommunen. Här beskriver vi bara hur det fungerar att ansöka hos Försäkringskassan.(FK). Läs mer.

Det finns även möjligheter att få ”Tillfälligt utökad assistans vid utlandsresa”. Läs mer.
Perfekt om man vill bjuda sig själv och den anställda klanen på en resa till hemlandet.

Med dygnet-runtassistans blir kostnaden 6984-7824kr/dygn, eller 2549160 -28557760kr/år för en assistent. Men man kan även ha flera assistenter samtidigt, oklart hur många. Lägg därtill ersättning för ”extrakostnader”.

Och om assistansanordnaren (vilket kan vara du själv) anställer nyanlända som assistenter så betalas 80% av lönen av staten, samtidigt som du kan kvittera ut fullt LSS.

För invandrare, med okänd sjukdomshistorik, och rymligt samvete öppnar sig fantastiska möjligheter att bli rik på ett låtsat handikapp.

Men om du vuxit upp i Sverige, arbetat och betalat skatt här, och dessutom hunnit fylla 65 år så kan du inte få någon personlig assistans alls. Du får nöja dig med en hemtjänst som du får betala för ur egen ficka. Och du kan inte kräva att få hjälp av personer du känner igen.

Floskeln ”Alla människors lika värde” gäller inte oss.

Relaterat:
Skenande kostnader för Assistansersättning

/Elfyma+

2 Responses to ”Assistansen har brutit samman”

  1. Blodsven skriver:

    När politiken och myndigheter befolkas av idioter, så får kackerlackorna fritt spelrum…

  2. ericr45 skriver:

    När man skapar ett system som det svenska ”assistanssystemet” som är som ett öppet mål, ett rent löjeväckande enkelt system för att stjäla skattemedel ur, då får man faktiskt skylla sig själv(a).
    Redan när systemet skapades av alliansen, såg de flesta insatta vartåt det skulle barka – och det gjorde det.
    (Slutligen min ”Cicerokommentar”: Kom ihåg att ”politiker” är idag det enda jobb man kan få utan utbildning!..). .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: