Jan Schermans demokratiförsvar…Är en enkel väg mot diktatur.

https://www.svtplay.se/video/14933308/forum/forum-29-aug-09-00?start=auto&tab=senaste
Jan Scherman intervjuas av Cecilia Gralde med anledning av hans serie om “Demokratin i Sverige”, som ska sändas i jan-feb 2018.
(C:a 4:05:00 in i sändningen)
“Enligt konstitutionen ska all offentlig makt utgå från folket”, citerar Jan Scherman och uttrycker sitt stora bekymmer över situationen.
“Vi måste vakna”, säger han och refererar till den tyske författaren och journalisten Sebastian Haffners ord om Hitler och nazismen; “Hur kunde det hända? Jo, därför att ingen trodde det kunde hända – och därför gjorde ingen någonting”.
Demokratin måste försvaras hela tiden, säger Jan Scherman. Men eftersom allt färre engagerar sig i partipolitiken som medlemmar, “måste var och en ta ansvar och agera”. På arbetsplatserna och vid fikaborden bör var och en ta ansvar för och bemöta främlingsfientlighet och rasism.
– Gör folk inte det då?, undrar Cecilia Gralde.
“Inte i tillräckligt stor utsträckning”, summerar Jan Scherman.
………….
Det som bekymrar Jan Scherman är de nya sociala mediernas förutsättningar att via information och opinionsbildning hota den “verkliga demokratin”, ett problem som avspeglas i opinionsundersökningar och valresultat – samt vikande medlemssiffror i 7-klöverpartierna.
Att det på arbetsplatser och vid fikabord “inte i tillräcklig stor omfattning” motargumenteras till stöd för den Politiskt Korrekta “demokratin” och politiken beror förstås enligt Jan Scherman inte på att människor där pratar om den verklighet man lever i och därför uttalar sina befogat och relevanta kritiska synpunkter på i första hand den ansvarslösa massinvandringspolitiken och alla de konsekvenser som denna har. Istället inbillar sig Jan Scherman att “folkflertalet” naturligtvis tycker som han själv, d v s att Sverige ska fortsätta med den politik som ger vårt land en position som “humanitär stormakt” med ett mångkulturellt samhälle som slutmål. Men att de inte är tillräckligt modiga och därför “inte tar sitt ansvar”.
Om Jan Scherman är “bekymrad” idag, så är det nog en mild västanfläkt mot vad han lär uppleva om han får leva något tiotal år till. Han använder sig i intervjun av liknelsen att “en kran som är påslagen inte går att stänga av”. Innebörden av detta har sannolikt Jan Scherman inte själv riktigt insett ännu…
Omvänt ska nog vi som eventuellt också får uppleva ännu något decennium få se ljuset i den svarta tunnel som Jan Scherman et consortes i mainstream-medierna och politiken försatt vårt Sverige i.
Avrundningsvis:
– Undertecknad har i hela mitt långa liv varit snudd på vaccinerad från konspirationsteorier av alla slag. Inklusive teorierna om den makt som utövas globalt i form av judiska finansoligarkier.
Dock blir det allt svårare att värja sig mot de allt fler empiriskt underbyggda undersökningar som visar ett mönster genom tid och rum på hur just denna maktutövning skapat elände och krig runt om i världen, samt hur denna understöds av inte minst medierna i Sverige. Där Anna Hagwalls ifrågasättande av Bonniers monopol bara är en modest antydan om ett fatalt tillstånd och problem för svenska folket.
Min efterhand stärkta övertygelse om denna folkgrupps betydelse för samhällsutvecklingen får ofrånkomligen ett tillskott vid åhörandet av Jan Scherman. Den tidigare mycket aktive producenten av Marxistisk litteratur är icke minst 100-procentigt förtrogen med marxisten Gramscis teori om betydelsen av den “kulturella överbyggnadens hegemoni”. En sentens som kanske borde präntas på Jan Schermans gravsten framöver..?
Eftersom släktforskning aldrig varit något prioriterat område för mig kan jag inte med säkerhet säga något om hans rötter och bakgrund. Men vissa befaranden kan man ha, förstås.

One Response to Jan Schermans demokratiförsvar…Är en enkel väg mot diktatur.

  1. 5ven55on skriver:

    ”Undertecknad har i hela mitt långa liv varit snudd på vaccinerad från konspirationsteorier av alla slag”

    Bra att du vaknat nu då. Bättre sent än aldrig. Men ”konspirationsteori” är samma slags tabu-skapande, hjärnnedsläckande typ av ord som ”rasist”, ”främlingsfientlig” etc. Man får inte låta sådana hittepå-ord styra ens tänkande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: