Sveriges arbetare skall betala för alla. 

http://www.skd.se/2017/08/25/kommunen-kopte-burkinis-till-skolbarn/

Hässleholms kommun har köpt in burkinis till flickor för att alla ska kunna vara med i simundervisningen.
– Vi vet att det finns elever som inte kan delta i simundervisningen utan mer täckande klädsel så det är helt enkelt för att få ett så högt deltagande som vi kan, säger biträdande förvaltningschefenRolf Bengtsson.

– Visst finns det en del som tycker att slöja och heltäckande klädsel är ett uttryck för kvinnoförtryck men det är inte skolans ansvar att göra den tolkningen. Eftersom det inte finns någon sorts förbud i Sverige mot att bära slöja eller heltäckande klädsel så kan inte heller vi i skolan säga att man inte får klä sig så.

………..

 

Om nu de muslimska föräldrarna inte tillåter döttrarna att simma i vanliga baddräkter, så är det väl deras egen skyldighet att köpa “burkinis” för sina barn. Skolan köper knappast in baddräkter till de svenska barnen.

 

Man får onekligen intrycket att förvaltningschefen Rolf Bengtssonuppehållit sig så djupt och länge i simbassängen att det uppstått syrebrist i hans hjärna.!?

 //Kenneth Sandberg  

2 Responses to Sveriges arbetare skall betala för alla. 

  1. Pica pica skriver:

    Jag tror knappast att det är småflickorna som vägrar lära sig simma om de inte får ha på sig heltäckande kläder – utan föräldrarna.

    Förr fick vi ha kläder på i samband med livräddning…

  2. 77711n skriver:

    Hur är det med bakteriehalten i simhallarna – den har höjts o större bakteriedödande medel har fått tillsättas i vattnet. Anledningen är att muslimer inte duschar före för att de inte kan stå nakna i duschen. Om detta finns det bestämmelser som ska följas av hygieniska skäl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: