Fjälstren börjar falla hos PK-medierna

http://www.expressen.se/ledare/eu-maste-lagga-om-flyktingpolitiken/

“Europa måste sätta stopp för den oreglerade migrationen över Medelhavet och i stället införa ett kvotsystem där de mest behövande kan väljas ut.

 

Det är dags att se sanningen i vitögat. Dagens system för migrationen håller inte. Och det är inte främst bristen på rättvis fördelning inom EU som är bekymret, vilket Sverige får det att låta som. Grundproblemet är den oreglerade migrationen i sig.

 

De flesta som sätter sig i de livsfarliga gummibåtarna över Medelhavet är inte flyktingar, utan ekonomiska migranter. De lämnar en fattig tillvaro i länder som Senegal och Nigeria för att söka lyckan i Europa. Och denna ström av migranter kommer bara att öka i takt med att Afrikas befolkning växer och fler får råd att göra resan.

 

Detta handlar därför inte främst om att hantera en övergående flyktingkris, utan om ett demografiskt tryck från söder som kommer att byggas upp under decennier framåt.

 

EU måste därför göra allt för att växla dagens system mot en reglerad invandring, där de mest skyddsvärda väljs ut för att sedan tas in via kvotsystem till Europa. Då har EU dessutom möjlighet att göra en säkerhetsbedömning innan klartecken ges.

 

Men det krävs också säkra zoner, exempelvis EU-drivna uppsamlingsläger i Afrika, dit migranter som räddas på Medelhavet kan föras”.

Kenneth Sandberg 

Annonser

2 Responses to Fjälstren börjar falla hos PK-medierna

 1. Pica pica skriver:

  Såg en artikel i utländsk press som besökt Libyen som blivit en uppsamlingsplats av migranter från hela Afrika. De intervjuade en medelålders man från Elfenbenskusten. Han hade ingen utbildning (analfabet) men stor familj, han sa att han var fiskare. Han hade hört om chansen att ta sig över till Europa, skaffa sig jobb så han kunde hämta och försörja sin familj.

  Alltså vilka signaler har gått ut? Jag vill ställa frågan till dessa organisationer som far och hämtar afrikaner utanför Libyens kust och de vet vad de gör och om de är nöjda med att flytta över denne man till Europa och tror att han ska lyckas bättre där med att försörja sin stora familj?

 2. ericr45 skriver:

  Bara en liten parentes..
  ”Fjälster” är korvskinn.
  Antar att det är ”fjällen” som faller från ögonen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: