Kungliga Tekniska Högskolan trampar i klaveret och förnekar vetenskapens metod

Lars Bern avslöjar här att även ansedda lärosäten som Kungliga Tekniska Högskolan blivit hårt politiserad i sin forskning och utbildning.
Vem kan vi lita om inte ens KTH lever upp till sina vetenskapliga ideal ?

anthropocene

skanna

Den 16 maj arrangerade alumniföreningen vid Kungliga Tekniska Högskolan KTHX ett seminarium där föreningsmedlemmen och tidigare Sandvikchefen Per-Olof Eriksson inledde med ett föredrag med rubriken Är det hållbart att jaga koldioxid? Eriksson är en teknisk fysiker utbildad vid KTH. Han pratade om vad som är normalklimatet på jorden och hur litet vi människor kan påverka det. Han menade att det innebär att vi måste acceptera det klimat som vår relation till solen ger oss. Vi får anpassa oss efter det, samtidigt som vi bekämpar de miljöproblem som vi de facto orsakar.

Eriksson har på senare år gjort sig känd som en kritiker av den av etablissemanget stödda vetenskapliga hypotesen om hur antropogena utsläpp av koldioxid förväntas påverka klimatet mot en förment uppvärmning.

Sedan 90-talet har domedagsprognoser duggat tätt som med hjälp av datorberäkningar påståtts visa på ett snabbt varmare klimat med katastrofala konsekvenser. Vi har i snart trettio år fått höra…

View original post 811 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: