Vattenbrist har blivit ett problem även i Sverige

Många hushåll och lantbruk kommer även i sommar att drabbas av vattenbrist med sinande brunnar och sjunkande grundvattennivåer pga den snöfattiga vintern.

Och i sommar lär det bli ännu värre, framförallt i sydöstra Sverige med Öland och Gotland.

Bildresultat för torra brunnar

Lösningen för många är att borra djupare efter vatten och förhoppningsvis hitta en rik vattenåder på tomten eller i närheten.

I Sverige får vi borra efter vatten utanför stadsplanerade områden utan bygglov. Vi behöver än så länge inte muta någon stadsplanerare för att få borra.

Men det gäller inte i länder som har mycket större vattenbrist än vi.

I apartheidstaten Israel, som sedan 1967 ockuperar Västbanken, har ursprungsbefolken palestinierna inte rätt att borra efter vatten ens på sin egen mark.
För vattet under palestiniernas fötter anses tillhöra ockupationsmakten Israel (dvs judarna) och får inte ”stjälas” av markägarna.

Över 200 palestinska byar tvingas därför klara sig på regnvatten eller den svarta marknaden där de för dyra pengar får köpa sitt eget vatten av det utvalda folket.

Av allt regn som faller över ockuperade Västbanken använder palestinierna cirka en femtedel, resten tar Israel. Om det är någon som stjäl vatten så inte är det vi, säger Ayman Rabi, chef för ett palestinskt hydrologiskt institut i Jerusalem, till TT. (DN)

Israel har dessutom ockuperat Golanhöjderna för att få kontroll över vattentillgångarna i regionen.(SvD).

Och efter att ha hittat oljefyndigheter på Golanhöjderna kommer området aldrig att återlämnas till Syrien. (Läs mer).

Vissa påstår att Israel är den enda demokratin i mellanöstern.
Vilket ger dem rätt att skaffa sig större ”lebensraum” ??

/Elfyma+

Annonser

5 Responses to Vattenbrist har blivit ett problem även i Sverige

 1. Tsikeri Yxti skriver:

  Har funderat på det här sen förra årets vattenbrist. Tänk 300.000 nya medborgare innanför Sveriges gränser som gör av med i snitt 20 liter vatten per dag cirka? Blir inte detta ganska mycket vatten som tas upp och spolas ut igen? *skylla ännu ett problem på invandringen* är inte direkt meningen – men igen – världens största invandring bör få konsekvenser på väldigt många plan.

 2. pelle3blogg skriver:

  Bra riktigt bra att du säger rätt ut om israel o judarna,,,fattar inte varför man inte ska få göra det,,,det är så uppenbart att något är fel när man gång på gång ser vad en del av judarna ställer till i världen,,,,,men vi ska inte få säga något,,judarna är offer,,dom ska inte anklagas för något,,även om dom är skyldiga,,,,,,bra att du inte viker ner dej elfyma,,,,brukar läsa lars berns blogg,,,han går runt det judiska som en bränd katt,,,,,han kritiserar media,men att media ägs av judar har ingen betydelse,,,han skriver om nwo,,,men att det är judar som ligger bakom vill han inte kännas vid,,,det är synd,för lars berns blogg är bra o lars med,,,,,men han är nog lite skraj för att sticka ut hakan när det gäller judiskt inflytande inom alla områden .

  Tack elfyma

  • elfyma+ skriver:

   Du är orättvis mot Lars Bern vars skriverier oftast är välgrundade och skarpsynta. Han sticker dessutom ut hakan mer än de flesta som skriver under eget namn.

   Hans läsare är som regel kunnigare än de flesta varför han inte behöver påpeka vilka som döljer sig bakom figurer som Soros.

   Han har ändå blivit anklagad för att vara ”antisemit”.
   För det räcker med att säga att den rike är rik eller att makthavaren är mäktig för att bli uthängd som ”antisemit”.

   Det är skillnad på att kritisera ett svinaktigt beteende än att onyanserat döma ut en hel folkgrupp, även om de själva som grupp anser sig vara guds utvalda folk.

 3. pelle3blogg skriver:

  Det ligger nåt i det du skriver elfyma,,,jag gillar lars bern o han är skarpsynt,,som du säger så xkriver han inte anonymt,,,,o just det att det är viktigt att inte hänga ut en hel folkgrupp .
  Det jag kan reta mej på är att när ämnet är just judars inflytande på hans blogg så är det judar man diskuterar o då ska kommentarer om judar tas med.
  Men lars bern är inget dumhuvud så han vet nog vad han gör,det är bara det att så fort man påstår något som helt uppenbart är sant om judar så är man illa ute.
  Därför ser jag dom bloggarna som lyfter fram vad som är på väg att hända o även namnger gruppen vilka som har tänkt sej styra över oss gojer,,som riktiga hjältar

 4. Luntan skriver:

  OT Varför vill man äga det område på kartan som f.n.kallas Israel?
  Det som sällan nämns är dess kust mot Medelhavet samt dess ”avstickare” i söder som ger det kontakt med Afrika, Indien o.s.v.
  Frakter till sjöss har alltid varit ekonomiskt lönsamt och så ärdet än i dag. Dessutom ligger ligger landet som en propp mellan Egypten och övriga länder i norra Afrika och länder öster om det vilket ger ekonomiska fördelar för dem som besitter det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: