Smutsiga tricks i franska presidentvalet

Den franska presidentkandidaten Emmanuel Macrons kampanj har utsatts för en massiv hackerattack. Bland annat ska mängder av dokument ha läckts ut på nätet, påstår Macronkampanjen i ett pressmeddelande. Syftet skulle vara att blanda ihop sanna uppgifter med falska.  (SR).

SVT och TV4 går ut med det skulle vara Ryssland som ligger bakom de påstådda attackerna – som under presidentvalet i USA.

Det märkliga är att den påstådda hackerattacken ska ha skett för flera veckor sedan, men att ”avslöjandet” kommer först nu strax innan valdagen när kandidaterna enl. gällande valregler inte längre får kampanja och debattera.

Marine Le Pen får ingen möjlighet att bemöta insinuationerna att hon i maskopi med Putin skulle ha gjort något olagligt för att komma åt Macron. Och valmyndigheten hinner inte undersöka sanningshalten i anklagelserna.

Tidigare under fredagskvällen vände sig Nationella Fronten till den franska valmyndigheten med klagomål om att väljare i flera regioner har fått hem sönderriven valinformation med Le Pens namn på, medan informationen för Macron ska ha varit intakt.

Men det var bara SR som tog upp detta valsabotage riktat mot NF.
Det passade inte in i mediabilden av Macron som den gode vite riddaren.

Och vad är detta om inte att lägga sig i andra länders inre angelägenheter ? Fattas bara att USA parkerar några av sina hangarfartyg utanför Frankrikes kust för att få dem att rösta ”rätt”.

Tänk det otänkbara
– att Putin höll ett liknande hyllningstal för Marine Le Pen.
Det skulle bli ett ramaskri i våra media- var så säker.

Det här ger en en föraning om hur den svenska valrörelsen blir nästa år.
Det blir dubbla måttstockar för hela slanten.

/Elfyma+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: