SVT & de oärliga journalisterna

Det började med en debatt på Opinion Live om förtroendet för journalister och slutade med uppenbart bevis på hur de stora medierna är oärliga och skyddar varandra mot vanligt folks frågor.

Avpixlat med Jan Sjunnesson, Sveriges Radio med Jörgen Huitfeldt och Tidningen Faktum med Sarah Britz diskuterade förtroendet för journalister och medier i SVT:s Opinion Live.

https://youtu.be/giIpDNFLkz4

Dagen efter ringde Arg Norrlänning upp Sarah Britz för att ställa några frågor. Hon visade sig vara helt okunnig om t ex att konstnären Dan Park varit fängslad i Sverige, samtidigt som hon ihärdigt hävdade att ”Sovjetunionen” sprider propaganda i Sverige.

https://youtu.be/Ofrz_ZhzzcM

När hon insåg att hon gjort bort sig och att klippet fått spridning på internet gick hon till SVT och beklagade sig i en snyftartikel.
Att ringa upp och spela in journalister är det nya ”näthatet” och hon kände sig mobbad som tvingades vara med i ett sammanhang som hon inte ville vara med i.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast…

När Granskning Sverige ringer SVT för att fråga varför man skrivit en så ensidig artikel, utan att länka till originalkällan Arg Norrlänning, får vi reda på att det beror på att det förekommit elaka kommentarer under klippet.

Slutligen berättar Avpixlats chefredaktör, Mats Dagerlind, om hur han utsatts för dolda inspelningar och hur journalister gjort hembesök både hos honom och hans exfru.

Tigare inlägg: Är detta Sveriges dummaste journalist?

/Elfyma+

2 Responses to SVT & de oärliga journalisterna

  1. pelle 3 skriver:

    Har du sett att ett nytt sd är ett faktum,,som jag har väntat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: