”Agendadrivande medier får skylla sig själva

Rebecca Weidmo Uvell skrider inte orden. 

Den 23 januari arrangerar Publicistklubben en debatt om att det är mediernas eget fel att förtroendet för media sjunker för varje år.

För mig som jobbar någonstans mitt emellan mediebranschen och sociala medier är svaret självklart – branschen har givetvis ett ansvar för varför det ser ut som det gör.

Att president Trump meddelar att han inte litar på media, att han tänker runda dem genom egna plattformar och att det finns ”alternative facts” borde vara en väckarklocka även för den svenska mediekåren.

För det finns en allt ökande känsla hos svenska väljare och mediekonsumenter att svensk media inte längre är konsekvensneutralt och att de driver egna agendor.

Det finns ett otal exempel och utvecklingen har pågått i många år.”

Detta har de fria bloggarna sagt i åratal.

Varjager

One Response to ”Agendadrivande medier får skylla sig själva

  1. Med lite god vilja kan man faktiskt tro att även regimen i Rosenbad har insett att MSM inte har skött sig väl. På nyheterna i P1 i morse (25/1) kunde man exempelvis höra, att man nu vill sänka momsen för nät-siterna, från dagens 25% till samma 6%-iga sats som gäller för pappers-dagstidningar. Ett hårt slag mot monopolmedia alltså. I praktiken drabbar det just det mediakonglomerat som en SD-kvinna angrep för inte så länge sedan och med känt resultat: hon blev utslängd på gatan, ty hon hade framfört ”antisemitiskt tankegods”, hävdade SD-bossarna. Uppenbarligen betraktar sossarna det något annorlunda, då dom ju inte längre har någon egen press att tala om. Aftonbladet övergick från att vara ägt av LO, till att hamna i Wall Street-storbankernas fickor 1998, vilket även som bekant gällde SAF-ägda Svenska Dagbladet.
    Detta är en delförklaring till att vi nu har en hård diskussion om ”fake news”, samt att den nye presidenten Donald Trump befinner sig i ett veritabelt ordkrig med amerikanska MSM.
    När Trump enligt artikeln ovan, hävdar att det finns ”alternative facts” har han naturligtvis helt rätt. Bästa exempel på MSM:s mörkläggnings- och lögnfasoner utgör ”9/11”. I dryga 15 år har man inte med så mycket som en antydning, påpekat det orimliga i den officiella förklaringen, nämligen att tre höghus, varav två påstås ha blivit påflugna av två stora passagerarflygplan (WTC1 och 2), medan den tredje, 47-våningar höga WTC7, likväl på 7 sekunder störtade samman i något som endast kan beskrivas som en mycket väl utförd ”controlled demolition”, på eftermiddagen klockan 17:20, men som ändå förklarades ha kollapsat tjugo minuter INNAN så skedde, av BBC och ett amerikansk tv-bolag.
    Sedan den dagen har media i väst övergått till att vara en megafon för Eliten och den Nya Världsordning som de ”En-Procenten” med svek och lögn försöker tvinga oss in i. Alltså en gränslös, multi-etnisk blandsallad med ett kommunistiskt styre i en monopol-kapitalistiskt ekonomisk ordning och styrt från New York, City of London och Jerusalem.
    Denna Elitens politik, men stöd av vänstern, miljömuppar, liberaler m m, har bara givit oss krig efter krig i framför allt MENA, falsk- flaggade terrorhandlingar, ekonomiskt svag utveckling för de ”99-Procenten” och kanske värst av allt, ett begynnande folkmord på oss i norra Europa genom hit-dirigerade flyktingskaror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: