Brott i Agenda

“Frågan var om Brottsförebyggande rådet (Brå) bör göra en ny undersökning om hur stor andel av brotten som utlandsfödda ligger bakom.
Karlsson menar att det behövs – enligt Sarnecki finns det ingen brist på kunskap.
Mattias Karlsson anklagade Jerzy Sarnecki för att ha agerat som svensk kriminologis ”Bagdad Bob” som bland annat jämfört sexuella övergrepp på festivaler med svenskt midsommarfirande. Sarnecki har, enligt Mattias Karlsson, under flera år ”försökt förneka, försköna och mörka problemen med invandring och brott”. Jerzy Sarnecki kallade Mattias Karlssons anklagelser för oförskämda.
– Om jag ansträngde mig skulle jag kunna citera ett antal dumheter som Mattias Karlsson sagt.
Morgan Johansson har tackat nej till att delta i Agenda för att diskutera frågan. Johansson anser inte att ”en rapport om registrerad brottslighet och individers ursprung skulle tillföra kunskap med potential att förbättra det svenska samhället”.
“Justitieminister Morgan Johansson avböjde att delta – och hans stab vägrar berätta varför”.
………….
Föga överraskande avstod Morgan Johansson från att delta i Agenda. För hans del skulle det enbart vara spill med tiden, ty oavsett det hade satts fram en pall åt honom så hade samtalet ändå förts “över huvudet” på den likaledes intellektuellt tillkortakomna justitieministern.
Av samma anledning skulle information genom en förnyad BRÅ-rapport vara till noll och ingen nytta för Morgan Johansson; Även dessas fakta skulle ha svårt att fastna i den teflonhjärna han så skonsamt utrustats med.
Vad beträffar Jerzy Sarnecki finns det redan så mycket dokumenterat om hans roll och förmåga att här i Sverige (hur i hela världen har man lyckats rekrytera honom just till oss.!?) plagiera Iraks “Bagdad Bob”, att hans monologer om den “minskande brottsligheten” (sic) knappast kräver någon kommentar. Däremot hade han omedvetet en liten poäng i sitt påstående att Mattias Karlsson minsann (också) gjort sig skyldig till ett och annat dumt uttalande. För här avsåg Sarnecki antagligen inte de tillfällen då Karlsson kommenterade och motiverade ett antal uteslutningar ur SD av partimedlemmar som hållit sig till fakta och sanning gällande konsekvenserna av Sveriges invandringspolitik.
I Agenda-debatten gjorde annars Mattias Karlsson ett av sina lysande framträdanden. Säkert var det många Sverigevänner som drog en lättnadens suck när det stod klart att det denna gång inte var katastrofen Jimmie Åkesson som inför TV-tittarna skulle spela upp sitt sedvanliga “satis polito”-register.
Ett stort antal förnuftiga centerpartister, d v s gruppen utanför Annie Lööfs verklighetsfjärmade Södermalms-kader, hade än en gång all anledning att vara stolta över sin hederlige och kloke riksdagsledamot Staffan Danielsson. Trots att han talar för döva öron i såväl Riksdagen som hos den egna partiledningen, vägrar han att ge avkall på vad sunt förnuft kräver. Troligtvis inser dock 7-klövern i god tid före nästa val att de av överlevnadsskäl måste beordra en sådan utredning hos BRÅ. Och skulle i det läget den korkade generaldirektören Erik Wennerström och tant Stina Holmberg protestera, så är det väl dags att befria den viktiga myndigheten från dessa stolpskott.
Kenneth Sandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: