Anna Hagwall anklagas för ”antisemitism” och utesluts

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anna Hagwall utesluts ur partiet efter antisemitiska uttalanden.

Det beslutade partistyrelsen nu på eftermiddagen, uppger partiet i ett pressmeddelande. Beslutet gör Anna Hagwall till partiets andra politiska vilde denna mandatperiod.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson kommenterar:

Sverigedemokraterna har under många år arbetat målmedvetet för att stävja antisemitiska strömningar och konspirationsteorier i samhället. Anna Hagwall har genom sina uttalanden skadat detta arbete samt partiets anseende” säger han i ett uttalande.

Kritiken mot Anna Hagwall utlöstes av en motion hon skrev i september. I motionen hävdade hon att en och samma ägare äger 80 procent av alla svenska medier, vilket inte stämmer. Men Hagwall krävde ett spritt ägande och slopat presstöd. (SR)

BildresultatAnna Hagwall. Ännu en utstött politiker

Anna Hagwalls påstådda ”antisemitism” består alltså i att hon lämnade in en riksdagsmotion om att avskaffa presstödet, något som endast marginellt drabbar den mäktiga mediekoncernen Bonnier.

Men att Bonnierfamiljen har makt får inte ens antydas inom Sverigedemokraterna. Då stämplas man ut som antisemit av Riksdagisets mest Israelvurmande parti.

När Marita Ulvskog (S) var Kulturminister 1996-2004 ville även hon motverka maktkoncentationen i media med udden riktad mot den mäktigaste av dem alla, Bonnierkoncernen. (AB).

Men då var det ingen som anklagade Ulvskog för att vara ”antisemit”.
Hon belönades senare med en överavlönad post som EU-parlamentariker trots att hon inte ens vill vara med i EU.

Och idag säger även Jimmie Åkesson att han inte litar på media. Vad kan det bero på månntro ? På maktkoncentrationen ? (SvD)

Konstaterar surt att alla mina SD-favoriter uteslutits eller strukits från riksdagslistan.  Personer med yrkeserfarenhet, mognad och integritet stöts ut. Bara Mikael Jansson kvar. Ledningen plockar istället in oerfarna fjortisar som inte tänker längre än näsan räcker.

Vart är SD på väg ? Ett parti som styrs av några få i toppen, med ett ungdomsförbund som också uteslutits pga påstådd ”antisemitism”.

Man kan nästan tro att SD sitter i Knesset, inte i vårt eget Riksdagis.

/Elfyma+

6 Responses to Anna Hagwall anklagas för ”antisemitism” och utesluts

 1. Parken skriver:

  Tur att jag har lämnat detta skitparti. Har sedan ett år tillbaka sympatiserat med Nordiska Motståndsrörelsen NMR. Har röstat på SD sedan valet 1998 t.o.m. 2014 men nu är det slut med det.

  • elfyma+ skriver:

   Träffade Nordiska Motståndsrörelsen när de nyligen besökte hemstaden för att dela ut flygblad.
   Deras föregångare Svenskarnas Parti ville repatriera mig till Finland. Där förlorade de definitivt min röst.

   NMR vill enl. sitt flygblad ”skapa en nordisk självförsörjande stat med gemensamt försvar, gemensam valuta och centralbank och gemensamma övergripande lagar och regler.”

   Tanken är sympatisk, men Norges, Finlands och Danmarks storebrorskomplex lägger hinder i vägen.

   Försvarssamarbetet med Finland fungerar bra redan idag.
   Har själv festat och bastat med den finska försvarsmakten för den svenska försvarsmaktens räkning.
   Norge är däremot knepigare, för att inte tala om Danmark som båda ingår i Nato.

   Bruket av politiskt belastade ord och utryck som asocierar till nazismen ger dåliga vibbar på NMR:s hemsida.
   Att romantisera nazismen är lika fel som att romantisera marxismen/kommunismen. Här måste de tänka om, om de vill komma in i Riksdagen.

   • Parken skriver:

    Hej och tack för att du svarade! Jag har sedan våren 2014 läst på många alternativa sidor och tittat på youtube clip, både nationalsocialistiska och icke nationalsocialistiska ( Lars Bern, Peter Krabbe mm). Båda ser problemet men endast nationalsocialisterna skrivet ut vilka dessa är. Jan Mild har påbörjat en serie om Tyskland som jag rekommenderar starkt https://janmilld.wordpress.com/. Jag rekommenderar även sidan friasidor.is. Sedan läser jag dagligen Nordfront och lyssnar på deras live podcast varje söndag. Idag samlas NMR i Helsingfors för en demonstration.

 2. pelle 3 skriver:

  Instämmer,nordfront för mej,,om inte ledningen byts ut i israelpartiet,,,,
  Konspirationsteorier???fnys

 3. Blodsven skriver:

  Dessa uteslutningar av dugliga medarbetare för skitsaker börjar tamejfan gå överstyr…

 4. Jimmie Åkesson liknar i mycket Geert Wilders, som nu skall undersökas av holländska myndigheter om han ev. är en israelisk spion. Jimmie och Geert synes båda vara stora Israel-beundrare, något åt Gunnar Hökmark-hållet, tycks det mig. Så en röst på Jimmie Åkesson och SD innebär fortsatt historieskrivning à la anglo-amerikansk-sionistisk segrarmaktsfason, i klarspråk, mycket propaganda och fake news.
  Kom att tänka på att det idag, 7:e december 2016, är precis 75 år sedan ”the Day of Infamy”, japanernas preventivslag mot den amerikanska flottbasen i Pearl Harbor på Hawaii-öarna, en ö-grupp som USA hade snott åt sig 1898, för övrigt, trots att dom själva betraktar sig som anti-kolonialister.
  Intressant i samhanget, är det faktum att 1941-års version av ”Pearl Harbor” var en falsk-flagg-operation, liksom ”the New Pearl Harbor” var det, när den inträffade 60 år senare, elfte september 2001.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: