Vi måste börja varudeklarera ideella organisationer, medier och politiker

Många läser redan Lars Berns informativa inlägg.
Men det borde vara ännu fler. Gärna även beslutsfattare inom etablissemanget. Men materian är kanske för svår att smälta för dem ?

anthropocene

imagesDen dolda korruptionen – oligarkvarning

Under hela efterkrigstiden har massmedia och olika förment ideella organisationer (s.k. NGO) fått en kontinuerligt växande betydelse för opinionsbildningen och den politiska maktutövningen över hela västvärlden.  Väljarnas inflytande via demokratiska val har samtidigt urholkats allt mer.

Om man studerar olika ideella folkrörelsers historia så bars flertalet från början upp av eldsjälar som försökte skapa opinion mot företeelser som miljöförstöring, ojämlikhet, sjukdomsbekämpning, förtryck, tortyr, rasism m.fl. viktiga ändamål. Organisationernas verksamhet byggde på ideellt arbete och finansierades av många medlemmars avgifter och bidrag. En rad andra förment ideella organisationer startade av kungahus, förmögna personer och andra eliter har även sett dagens ljus. För egen del har jag erfarenhet av aktivt arbete inifrån en miljöorganisation och en organisation för sjukdomsbekämpning och jag har varit betalande medlem i ett flertal.

De från början helt ideella organisationerna eller påstått ideella har med åren kommit att spela en allt mer framträdande…

Visa originalinlägg 1 125 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: