Har SD (oavsiktligt) gjort mer skada än nytta ?

Frågan ställs av veteranen Jan Milld som 2005 själv pläderade för Jimmie Åkesson som partiledare och en uppmjukning av partiets politik.

Sedan vet vi hur det har gått. Partiet har vuxit, kommit in i Riksdagen och kan bli största parti i nästa val.

Men partiets invandringspolitik fick ändå inget genomslag förrän mottagningssystemet brakade ihop 2015 och åtstramningarna framtvingades av verkligheten.

De andra partierna kunde då inte längre stoppa huvudet i sanden och fortsätta sin destruktiva tvärtompolitik bara för att markera mot SD.

SD hade fram till 2015 behövt egen majoritet i Riksdagen för att kunna påverka invandringspolitiken. Nu kan SD sitta bekvämt tillbakalutad i baksätet och säga -vi hade rätt hela tiden. Men det är fortfarande 7-klövern som styr. Glöm inte det !

Frågan är om de nödvändiga åtstramningarna av invandringspolitiken hade kunnat införas tidigare om SD hade lagts ner 2005 ?
Hade åtstramningarna införts även utan SD ?

Eller hade det varit bättre att fortsätta som tidigare och göra som Donald Trump, istället för att försöka vinna etablissemangets gillande, något som visat sig vara omöjligt ?

Uteslutningarna av partimedlemmar som hängts ut i PK-media, och dem som utmanat partiledningen kan ha varit ett stort misstag.

Partiet har t o m uteslutit sitt eget ungdomsförbund och med dem sina vassaste påläggskalvar. Hur det gick till berättar förre SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand i denna intervju.

Det är inte bara Jan Milld som har anledning att reflektera över sina tidigare ställningstaganden i politiken. Alla kan lära sig av sina egna och andras misstag Läs mer.

/Elfyma+

2 Responses to Har SD (oavsiktligt) gjort mer skada än nytta ?

 1. Hans Nilsson skriver:

  Anledningen till uteslutningen av SD s ungdomsförbund var utan tvekan att man ville bli av med Gustav Kesselstrand och William Hane bla. Skulle Kesselstrand kandidera mot Åkesson hade risken varit stor att Åkesson förkorat.

 2. pelle 3 skriver:

  Bra elfyma att du tar upp detta,riktigt bra.
  Det här ska komma ut till så många som möjligt,jag känner att det är något stort på gång när det gäller det sjuka klimatet i sd,,,
  Jag har gång på gång påpekat detta för thoralf på hans blogg,,,,,vad gör karln? Joo,han väljer att inte ta med mina inlägg trots att dessa inte innehåller något språkbruk som går att klaga på.
  Nu har jag skrivit runt lite på kommentarsfälten på alternativa medier,,då har han vaknat lite,,,,,,
  Hur kan thoralf som ska vara en moralens väktare sitta passiv medan hans ledare gör det ena sveket efter det andra?
  Ungdomförbundet.
  Nato.
  Expo
  Alla uteslutningar av thoralfs partikompisar.
  Att inte sd pratar om hotet med globaliseringen,,,alla högerledare i europa har det på sin agenda.
  Allt fjäsk för media.
  Åkessons sågning av trump.
  O hur kan thoralf ta det faktum att ledningen tog bort honom från valbar plats till rikstagen? Hur kan en ,,,rakryggad man ,,,ta det? Ledningen pissar på thoralf.
  Ändå sitter han kvar o samtidigt berömmer ledningen för hur dom satte någon journalist på plats,,,,eller att mattias karlsson höll ett fint tal.

  Nää,i min värld är thoralf av samma skrot o korn som kungarna i sd.
  det minsta jag kan göra är att försöka sprida ut detta till så många som möjligt.
  jag är helt övertygad att sd-ledningen kommer att falla,det är många som är besvikna på dessa förrädare,,,,när den dagen kommer tänker jag minnas var thoralf var någonstans,av mej får han ingen röst
  Jag har ställt vettiga frågor till thoralf,,,han tar inte med detta en gång? Är det inte bättre han svarar på dessa istället för o klaga på att jag använder för många kommatecken i mina inlägg?
  Pelle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: