SVT synar sig själv för att avliva ”påståenden”

En Miljöpartist i Riksdagiset har lagt en motion som syftar till att säkra de rödgrönas dominans i Public Service, oberoende av valutgången.
Motionen har rubriken: ”Säkra public service från kuppförsök”

Apropå vänstervridningen inom Public Service, som forskaren Kent Asp avslöjat i en undersökning från 2013, se diagram.

Journalisters partisympatier

En redaktion på SVT har i dag skickat ut ett mejl där 1500 SVT-medarbetare anonymt ombeds att svara på frågan om vilket parti dom röstar på. Enkäten ska användas i ett kommande program som ska undersöka om det stämmer att SVT är vänstervridet, vilket är ett vanligt ”påstående”.
Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, tycker att det är en onödig fråga att ställa.

”Det är klart att det är en mycket problematisk fråga, men framför allt skapar den ett olyckligt fokus på föreställningen att journalistiken är partipolitiskt driven. Ingenting i forskningen om moderna, svenska valrörelser visar att ena eller andra sidan systematiskt har gynnats, så inget styrker att svensk journalistik är partipolitiskt styrd”, säger Knutsson.

(Anm. Nej, det finns inget som styrker att svensk journalistik är partipolitiskt styrd – eftersom frågan varit så känslig att ingen fått/vågat undersöka saken. Följaktligen kan inte heller Jesper Strömbäck styrka sitt påstående om motsatsen.

Programmet Sant eller falskt ska sändas nästa år och programidén är att granska påståenden som främst sprids på sociala medier, försöka komma fram till om dom stämmer eller inte och sen publicera svaren i programmet.(SR).

Varför inte låta någon utomstående – någon opartisk genomföra undersökningen ?
Varför inte släppa in Kent Asp, professorn i journalistik ?
Eller är det bara Jesper Strömbäck som är tillräckligt pålitlig ?

Relaterat om media.
Vi tvingas skattevägen betala för förljugna vänsterliberala skittidningar som allt färre köper. (Läs mer).
När SD:s riksdagskvinna Anna Hagwall motionerade om att avskaffa presstödet för att minska maktkoncentrationen så startades omedelbart ett mediadrev mot henne och SD, vilket resulterade i att SD-ledningen placerade henne i frysen. Nu vill SD-ledningen utesluta henne, om man får tro AB.

/Elfyma+

3 Responses to SVT synar sig själv för att avliva ”påståenden”

 1. Pica pica skriver:

  Naturligtvis måste de ta in en utomstående opartisk som gör undersökningen för att vara trovärdiga.
  Med tanke på vikande opinion för MP så verkar överrepresentationen vara enorm på SVT. Hur kommer det sig?

 2. xmaverickx skriver:

  Från ca 19:25 http://www.svtplay.se/video/10820333/rapport/rapport-29-okt-19-30?start=auto De kvinnliga (feministerna/kommunisterna som ju är ateister? och de som hatar patriarkatet?) nyhetsuppläsarna i SVT blir alldeles våta i trosorna när de pratar om den SATANISTISKA PATRIARKEN (jesuiten och påven) och hans Sverigebesök.
  Vatikanen SKAPADE Islam för att med deras hjälp slå ned de kristna.
  http://www.youtube.com/watch?v=mdGHIxQwln8

 3. När hade SVT eller SR ett direktsänt debattprogram, där oliktänkande, fristående och kunniga människor, fick deltaga?
  Under vänstervågens glada dagar på sextiotalet förekom det ofta. Då kunde debatterna bli både hetsiga och intressanta, även om man redan då kunde skönja en tilltagande vänstervridning, vilket ju som bekant övergick till ett manifest tillstånd. Stor del av svenska folket, myndigheter, skola, universitet mm är nu så vänster-radikaliserade och hjärntvättade och hållna i ett informationsvakuum sedan 9/11, att detta för de flesta betraktas som ”hur normalt som helst”.
  Likväl kunde vi år 2014 inför EU- och riksdagsval, konstatera att den gamla höger-vänster motsättningen spelat ut sin roll och ersatts av nationellt eller globalt synsätt och tillhörande organisation.
  Vänsterns gamla kritik av kapitalismen är till stor del borta. Högerns gamla nationella sinnelag ersattes av strävan efter multikultur, NATO-anslutning och upptagande i det anglo-amerikansk-israeliska imperiebyggandet, med inriktning ”en ny världsordning”. 2015 blev vi påtagligt och konkret varseblivna vad det var frågan om. Sikten hade länge skymts av Godhetsnissar och Nyttiga Idioter, som inget högre önskade än att få pråla med sitt hyckleri, väl beskyddade av SR/SVT och inte minst av Bonniers presstitutes.
  Main Stream Media har således gått i bräschen med att skydda internationell kriminell verksamhet, mörklägga fakta, som till exempel de verkliga skeendet 2001-09-11 utmed USraels ostkust, upphäva yttrande- och tryckfrihet och därmed rivit ned demokratin här i Sverige, samt inte minst varit ytterst behjälpliga i det på oss svenskar, pågående folkmord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: