PK-konsten att tänja på gränserna…

http://skanecupen.com/#2
“Malmö FF värnar om allas lika värde och arbetar aktivt med integrationsfrågor. På Skånecupen skapar vi en mötesplats i form av en turnering med mixade lag bestående av spelare från olika föreningar och ensamkommande unga från kommuner runt om i Skåne”.
http://www.sydsvenskan.se/2016-10-25/skanecupen-oppnar-for-ensamkommande
Det blir en öppen klass där det inte finns några ålderbestämmelser, men det handlar framför allt om ungdomar mellan 15 och 20 år, förklarar Per Ågren.
………..
Hitintills har Skånecupen spelats av barn mellan 9-13 år samt i den äldre klassen 14-18 år. Nu skall turneringen öppnas för “ensamkommande unga” i linje med den integrationspolitik där Sveriges alla idrottsföreningar erhåller generösa statliga bidrag för att hjälpa till.
Eftersom man erfarenhetsmässigt inte vet om de “ensamkommande” är 15 eller 25-30 år, så tänjer man istället på gränserna och försöker samtidigt att få det att se ut som om åtminstone flertalet av ynglingarna är under 20 år!
Hoppas föräldrarna till de unga svenska flickorna följer med till matcherna för att trygga deras säkerhet på de nya “mångkulturella” idrottsarrangemangen.
Huruvida de tillåts spela med armbandet “Tafsa inte” står inget nämnt på Skånecupens hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: