Media är opartiska – säger ”opartisk” professor.

Flera politiker har den senaste tiden anklagat nyhetsmedier för att vara partiska. Forskning visar att det påståendet är fel menar professor i journalistik. (SR).

”Professorn” som Sveriges Statsradio åberopar är ingen mindre än den ökände Jesper Strömbäck som är ungefär lika objektiv som AFA:s politiska gren Expo.
Inte nog med det.
“SR använde nyligen journalistikprofessor Sigurd Allern som auktoritet på att media aldrig mörkar men undanhöll att han varit partiledare för norska Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene)”, skriver Tino Sanandaji

Bildresultat för Jesper Strömbäck journalister opartiskaProfet med gudomliga uppenbarelser

”Jesper Strömbäck professor i journalistik och politisk kommunikation vid Institutionen för Journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet håller med om att journalister säkert har åsikter men att det inte spelar någon roll.

– Därför att det journalistiska innehållet påverkas framförallt av den journalistiska professionalismen, hur man uppfattar sin roll och hur produktionsprocesserna ser ut.

Det finns så mycket forskning kring det i Sverige och andra länder som visar att det journalistiska innehållet påverkas inte särskilt mycket av vare sig ägandet eller journalisternas egna politiska åsikter”. Slut citat.

Men ”professorn” kan inte styrka sitt påstående, eftersom det inte har forskats på området. Men det finns forskning som visar att de rödgröna partierna är klart överrepresenterade inom journalistkåren (Kent Asp).

Skulle Jesper Strömbäck resonera på samma sätt om mediaredaktionerna dominerades av SD-sympatisörer ?
Skulle inte tro det.
Det skulle nog inte heller hans företrädare Robert Aschberg göra.

Politruken Jesper Strömbäck, maskerad till forskare, sågas ner till fotknölarna av forskare som är mer seriösa, bl. a av  Tino Sanandaji.

PS: Det är en objektiv sanning att mina meningsfränder är opartiska, medan mina meningsmotståndare är partiska och ljuger. (Svensk journalistik av idag).

Relaterat: 
Sveriges Statstelevision – nu och då

/Elfyma+

2 Responses to Media är opartiska – säger ”opartisk” professor.

  1. Pica pica skriver:

    Vi har sen i höstas sett hur allt fler partier i sjuklövern ändrat ställning i massinvandringens spår och lånat allt mer av SD. Men journalisterna ändrar sig inte!?
    Vilka är det som styr – politikerna eller journalisterna?

  2. […] undersökningen ? Varför inte släppa in Kent Asp, professorn i journalistik ? Eller är det bara Jesper Strömbäck som är tillräckligt pålitlig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: