Johan Hakelius: Sveriges Radio börjar lukta gammal ost

Det vet vi svenskar med sunt förnuft. Att SVT och SR är politiska megafoner åt det som är ”rätt”.

”För att ta ett exempel: Svenska Dagbladets Per Gudmundson satt i Studio Ett i onsdags eftermiddag. Han hade skrivit en text där han berättade att den lekplats som hans barn går till, hade blivit obrukbar. Det berodde på att några personer hade lämnat efter sig drivor av sopor och en tydlig avföringsstank. Platsen krävde sanering. Texten slutade med tanken att tiggeriet både kan och bör förbjudas.

Studio Etts Helena Groll inledde med orden: ”Välkommen hit. I vilket tillstånd skrev du den här ledaren?”

Det är precis detta jag menar. Det fanns inget ställningstagande i den frasen. Men vi radiolyssnare har en gammal relation till Helena Groll. Hennes tonfall, hennes ordval, hennes satsmelodi: allt är subtila lager av mening som vi lärt oss att tolka efter åratal av samlevnad. Vi hörde direkt vad som gällde: Gudmundson är en riktig skitstövel.

En hyfsad del av samtalet gick ut på att indirekt ifrågasätta om det var tiggare som hade bott och bajsat på lekplatsen. Och det är klart, det kan ju ha varit en samling excentriska hedgefondförvaltare, eller studierektorer.

Men hur man än bläddrade i lagren av mening, var det svårt att skilja opartiskhet från spelad dumhet i just detta fall.”

Det är vidrigt att se ett land förfalla med dessa förljugna megafoner som sprider sitt skräp varje dag. Vi har gått från zigenare=romer=tiggare=eu migranter . Men det brukar inte hjälpa att döpa om något för att lösa ett problem.

Varjager

2 Responses to Johan Hakelius: Sveriges Radio börjar lukta gammal ost

  1. Blodsven skriver:

    Hakelius är en av få samhällsobservatörer som jag respekterar.
    När ”goda” satkärringar som denna Groll öppnar käften, så stänger jag allt vad radio och TV heter fort så in i helvete…

  2. Pica pica skriver:

    Dessa PK-ister kommer att få allt svårare att sakligt bemöta sådana som Gudmundsson när han berättar sanningen. Groll och liknande kärringar (av båda könen) bör sätta sig ner och fundera över om de själva vill ha det de propagerar för inpå livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: